Suntem aici să îți venim în ajutor cu câteva idei inedite de preparare a acestui produs lactat, așa că citește în continuare cinci moduri în care îți poți impresiona oaspeții invitați la masă ori familia.
Cartofi la cuptor cu cașcaval
Curăță cartofii de coajă și taie-i în rondele subțiri. Unge o tavă pentru cuptor cu unt și puțin usturoi, apoi presară uniform cartofii și rade deasupra lor cașcaval, cât să îi acoperi. Dacă vrei ca felul de mâncare să fie ceva mai sățios, între rondelele de cartofi poți pune si câteva felii de vinete. Condimentează totul cu sare și piper, apoi bate un ou întreg cu puțină smântănă și aruncă-l peste întreaga tavă. Mâncarea este gata după 30 de minute la cuptorul încălzit la 200 de grade.
Orez sălbatic cu legume și cașcaval
Dacă te-ai săturat de atâta carne după sărbători, încearcă această rețetă delicioasă și foarte hrănitoare. Vei avea nevoie de orez sălbatic, un amestec chinezesc de legume congelate, un cașcaval de la Carrefour, un praz, două lămâi mari și o lingură de ulei de măsline.
Înăbușește toate legumele într-o oală mare și adaugă peste ele orezul, spălat în prealabil. Respectă indicațiile de pe ambalaj, iar când este gata, scurge bine totul de apă.
Așază în farfurie un strat de orez și unul de cașcaval ras și tot așa, până termini ingredientele acestei rețete. Pune pe farfurie legumele înăbușite, stropește-le cu sucul de lămâie și bucură-te de un prânz sau o cină delicioase.
Crochete din șuncă și cașcaval
Căutai o idee de aperitiv delicios? Ce spui de această propunere?
Rețeta este una foarte simplu de realizat și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Pentru cinci porții sunt de ajuns 200 de grame de șuncă presată, ulei pentru prăjit, puțină făină, pesmet, 3 ouă și 100 de grame de cașcaval.
Taie șunca în cubulețe mici, apoi rade cașcavalul și pune-le deoparte. Fierbe puțină apă în care ai pus două linguri de ulei de măsline și, când apa clocotește, adaugă în ploaie făina și pesmetul, amestecând rapid încontinuu. După ce compoziția este omogenă, se lasă puțin la răcit, după care se adaugă, tot în ploaie, cașcavalul ras și șunca. Formează cu mâinile crochete și rumenește-le mai apoi în ulei încins. Pentru un plus de aromă și culoare, poți presăra pe deasupra crochetelor bucățele de bacon bine prăjit.
Gogoși cu cașcaval
Ingredientele pentru cinci porții zdravene de gogoși cu cașcaval cuprind 100 de lilitri de ulei, 200 de grame de făină, 6 ouă, 200 de grame de cașcaval și 250 de grame de untură.
Începe prin a rade cașcavalul și cerne făina. Pune la fiert 400 de mililitri de apă cu ulei și puțină sare, iar când a ajuns să clocotească, adaugă toată făina deodată. Amestecă totul bine și ia oala de pe foc. Când aceasta s-a răcit puțin, adaugă ouăle și cașcavalul. Cu o lingură, ia porții din compoziție și pune-le la prăjit în untura încinsă.
Budincă de cașcaval
Un aperitiv excelent este și budinca de cașcaval, care se poate pregăti în câteva minute. Vei avea nevoie de 150 de grame de margarină, 50 de mililitri de ulei, 200 de grame de smântână, 400 de grame de cașcaval, un litru de lapte, 100 de grame de pesmet, 5 ouă și 200 de grame de făină.
Jumătate din cantitatea de cașcaval trebuie rasă, iar cealaltă jumătate trebuie tăiată cubulețe. Laptele se fierbe și se lasă la răcit, iar făina se cerne. Separă albușul de gălbenuș și bate bine albușurile.făina se amestecă, mai apoi, cu 500 de mililitri de lapte rece, iar deasupra se adaugă 100 de grame de margarină încălzită. Se adaugă imediat restul de lapte și se fierbe la foc mic. Pesmetul trebui rumenit ușor în ulei, iar compoziția se amestecă cu gălbenușurile de ou, puțină sare, cașcavalul și albușurile bătute spumă. Se adaugă totul într-o tavă tapetată cu margarină și puțină făină, la 180 de grade pentru 30 de minute.
Ție cum îți place să pregătești cașcavalul? Care este secretul tău în bucătărie?