5 moduri prin care iti poti impresiona invitatii la nunta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 16:58

Desi multi dintre noi deja am participat la cateva nunti vara aceasta, potrivit datinei, sezonul nuntilor la romani abia incepe. Toamna, imediat dupa culesul, zdrobirea strugurilor si fermentarea mustului este momentul ideal pentru nunti.

Ai crede ca ti-ai luat deja doza de inspiratie si ca esti pregatita sa lansezi comanda finala pentru decoratiunile de nunta, dar noi iti spunem ca nu ai bifat inca toate aspectele. Te lamurim noi in 5 paragrafe:

1. Cromatica nuntii ii poate emotiona si pe cei mai neimpresionabili invitati

Alegerea unei palete de culori nu este atat de simpla precum ti-ai imagina. Nu este suficient sa transpui culorile tale preferate in decorul nuntii.

Lasa-te inspirata de locatie. Spre exemplu, locatiile de nunta precum corturile, terasele de pe acoperisul unor cladiri inalte, hambarele si gradinile sunt destinatii neutre, un fel de panza alba care permite sa intrevii cu orice viziune cromatica.

Daca, in schimb, locatia este un restaurant care are deja un stil de design interior si niste culori in spatiu, alegerile tale vor trebuie sa complimenteze paleta deja existenta. O alta sursa buna de inspiratie poate si anotimpul.
Toamna poti porni de la culori tari precum fucsia sau alte culori specifice pietrelor pretioase: smarald, ametist, rubin, safir. Culorile transmit emotie, asa ca foloseste-le cu grija.

2. Florile, elementul indispensabil

Cand vine vorba despre flori, orice femeie se gandeste, in mod firesc, la buchetul de mireasa. Dar nu uita, buchetul de mireasa este, pana la urma un accesoriu, care trebuie sa se potriveasca cu stilul rochiei si, nu in ultimul rand, cu tema nunti si mai apoi cu restul aranjamentelor florale.
Pe vremuri se obisnuia sa se acorde atentie receptiei in defavoarea meselor – amintiti-va, spre exemplu, de celebrele bolti imbracate in brad si decorate cu stergare de sarbatoare.

Ei bine, acum, atentia e indreptata catre decorul meselor:  facute ca la carte aranjamentele florale de pe mese transpun invitatii in povestea nuntii pe care ti-ai imaginat-o. Cea mai populara floare a anotimpului este hortensia: umple armonios orice suport si se poate combina frumos cu alte specii.
Dalia este o optiune foarte fezabila pentru ca vine cam in orice culoare ti-ai putea imagina si este voluminoasa, visul oricarui designer floral. Crizantemele si garofitele sunt o optiune accesibila, dar, mai ales, potrivita pentru trendul anului: ghirlandele de flori.

Sa nu uitam de trandafiri, acestia dau acea nota romantico-shakespeariana oricarui aranjament si arata superb intr-o colivie metalica alba. Designerii florali de la Floria sumarizeaza in trei imagini care sunt cele mai solicitate aranjamente in 2015:


Decoratiuni romantice si minimaliste in vaze de sticla si portelan.



Ghirlande de flori


Decoratiuni inedite, buchete integrate in colivii albe

3. Mancarea, motiv de spectacol vizual

E timpul sa vorbim despre de departe cel mai discutat detaliu al unei nunti – mancarea! Dupa cum am vazut in show-urile de gatit, mancarea devine element decorativ si spectacol. La moda sunt candy-barurile care delecteaza glicemia celor care nu au rabdare pana la tort cu fantezii dulci colorate, glazuri, bomboane armonizate cromatic cu paleta de culori a nuntii.


Daca nunta are loc in aer liber, intr-o zi calduroasa de toamna, se poate inchiria o masina cu inghetata de la care sa se aprovizioneze nelimitat invitatii; nu ar strica sa te orientezi catre un furnizor turc pentru ca oferirea inghetatei are un ritual amuzant care va distra invitatii. Un pizza bar este o optiune pentru o nunta nonconformista – invitatii vor putea sa-si aleaga toppingurile favorite.

4. Ia-le ochii cu iluminarea spatiului

Asadar ai gasit locatia ideala, e timpul sa iti pui amprenta asupra ei. Iluminarea este o metoda subliminala de a crea ambianta potrivita si de a transforma, vizual, un spatiu. Probabil nu vei avea luxul sa personalizezi iluminatul fiecarei mese in parte, dar poti face un cadru pentru poze de grup cu aspect vintage, alegand niste instalatii cu becuri pe care le poti aseza in spatele unui perete alb de tul.

Daca esti o persoana mai dramatica, alege un set de lumini care isi schimba culorile – arata foarte bine in special in corturile albe pentru ca schimba total aspectul si atmosfera; atentie, insa, la starea pe care o transmite culoarea aleasa! Ideal e sa mergi pe tonuri calde, acestea se potrivesc bine cu anotimpul si prilejul petrecerii.

5. Un spatiu deosebit pentru ceremonia civila


Toate fetele s-au imaginat protagoniste intr-o ceremonie  in aer liber desprinsa din filme, in care mireasa paseste la bratul tatalui in drum spre altar. In general, preotii nu au o deschidere prea mare sa savarsesasca taina casatoriei in afara peretilor bisericii. Dar visurile nu trebuie sa se spulbere: orienteaza-te spre acea biserica –monument din inima orasului si incearca sa negociezi la oficiul starii civile sa se deplaseze un reprezentant acolo pentru oficierea legamantului si eliberarea actului.

In peisajul incarcat de istorie, sub o bolta de flori, in vecinatatea bisericii, destinele se vor uni legal sub o rafala de fotografii deosebite. Daca vrei sa eliberezi porumbei, tot aici e locul ideal sa o faci, alaturi de proaspatul sot.

Sursa foto: https://pixabay.com

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.