5 Moduri prin care poţi să schimbi aspectul băii

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 13 dec 2018, 15:20

Încăperea cu cea mai mică suprafaţă în majoritatea locuinţelor, dar în care petrecem mult timp zilnic este baia şi este privită din ce în ce mai mult drept un loc de relaxare. Ea trebuie să răspundă în primul rând nevoii funcţionale, dar şi celei estetice, drept pentru care este bine să acorzi atenţie detaliilor.

Începând cu bateriile de cadă şi continuând cu spaţiile de depozitare, aspectul pereţilor şi modul în care realizezi iluminatul, ideile de amenajare a băii sunt nenumărate şi relativ uşor de pus în practică, fără a necesita costuri semnificative. Mai departe vei găsi cinci modalităţi prin care poţi schimba interiorul băii.

Înlocuieşte setul de baterii pentru cadă sau duş

Indiferent dacă ai o baie cu suprafaţă mare unde cada este templul tău de relaxare sau, dimpotrivă, spaţiul nu-ţi permite mai mult de o cabină de duş, un prim aspect căruia să-i acorzi atenţie îl reprezintă seturile de baterii pentru cadă şi duş. Găseşte setul care să îţi pună în evidenţă restul mobilierului şi bucură-te de o baie relaxantă!

Pentru a economisi spaţiu poţi opta pentru o baterie pentru cadă montată direct în perete, mai ales dacă baia ta se află în renovare şi nu ai apucat încă să montezi faianţa.

Montează etajere

Rafturile şi etajerele sunt construcţii practice care te pot scuti de la a te apleca de fiecare dată după obiectele depozitate pe jos. În plus, dacă au culoarea şi aspectul potrivit, aduc o notă de contrast în încăpere, atrăgând de prima dată privirile oricărui musafir. Spre exemplu, într-o baie cu pereţi albi şi chiuvetă de ceramică de aceeaşi culoare este indicat să rupi monotonia cu o etajeră din lemn lăcuit pe care poţi aşeza fie obiecte decorative, fie articole pentru toaletă.

Pictează-ţi faianţa

Cu mult mai puţin costisitoare decât schimbarea completă a faianţei, această activitate recreativă îţi va aduce satisfacţia deplină la final. Fie că doar colorezi anumite plăci, fie că reprezinţi un anumit model repetitiv, foloseşte vopsea pe bază de ulei, iar dacă nu consideri că ai aptitudini pentru a duce proiectul la sfârşit, apelează cu încredere la un artist cu care să te consulţi în privinţa modelului ales sau a execuţiei.

Asortează covoraşul şi perdeaua

Confortul unui duş, mai ales în cadă, depinde într-o anumită măsură de existenţa covoraşului de pe podea şi a perdelei. Aceasta din urmă va împiedica stropirea podelei băii şi totodată va păstra temperatura ridicată în jurul tău, ţinând aburul fierbinte. Astfel vei avea confortul termic dorit şi nu va fi nevoie să ştergi podeaua după fiecare duş.

De asemenea, un covoraş de baie este eficient când podeaua este rece. Alege ambele articole astfel încât culorile să se asorteze şi să se integreze în mod natural în peisajul băii.

Creează un mediu luminos

O altă modalitate de a conferi băii tale o nouă înfăţişare este de a lucra la capitolul iluminat şi oglinzi. Cantitatea potrivită de lumină împreună cu unghiul din care cade fasciculul sunt factorii care schimbă percepţia despre o încăpere. De aceea, un corp de iluminat cu mai multe becuri ale căror poziţii pot fi modificate reprezintă un element ce îţi va aduce schimbarea dorită. Montarea unei oglinzi pe unul dintre pereţi este un truc util în băile mici, reflexia unei cantităţi mai mari de lumină dând senzaţia de spaţiu.

Aşadar fie că vei schimba bateria pentru cadă sau duş, fie că vei lucra la iluminat sau la contraste, nu este nevoie să cheltui o avere cu schimbările din baie ca acestea să aibă efectul dorit. Recomandările de mai sus vor face ca micile modificări să aibă un impact vizual major, în aşa fel încât să primeşti laudele musafirilor şi în acelaşi timp să te relaxezi în ambientul dorit.

 

 

Taguri: