5 moduri surprinzatoare prin care poti sa faci rost de bani pentru vacanta de vis

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 08:41

Vara se apropie, tu te simti obosit si vrei sa-ti faci planuri de vacanta.

Ai muncit din greu in ultima vreme si simti nevoia sa pleci cat mai departe. Cu toate acestea, chiar daca visezi la o vacanta in strainatate, pe o plaja exotica sau intr-un oras fascinant, s-ar putea sa nu ai banii necesari pentru a pleca intr-o astfel de aventura.

Avem, insa, o veste buna pentru tine: este mai simplu decat crezi sa faci rost de bani pentru a fugi de rutina zilnica si a te bucura de o vacanta de vis alaturi de partenerul sau de partenera ta si, de ce nu, alaturi de prieteni.

Iata care sunt cele mai eficiente metode de a face rost de banii necesari pentru a pleca in vacanta:

1. Aplica metoda-fulger

Cea mai buna metoda de a calatori ieftin este cea de a vana cele mai bune oferte, in special cele de tip „early booking” sau „last minute”. Insa cele mai bune oferte apar pe neasteptate si dispar la fel de repede, de aceea este esential sa ai la indemana banii de care ai nevoie.

Daca nu ai un cont de economii sau nu ai reusit sa strangi „la saltea” suma de care ai nevoie, poti obtine banii in acest mod. Avantajul: ii vei avea in mana in maximum 24 de ore, indeajuns de repede pentru a beneficia de oferta de vacanta pe care nu o poti refuza.

2. Vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie

Daca detii cateva obiecte de valoare, precum o bicicleta sau un laptop mai vechi, un televizor sau o pereche de role, pe care stii sigur ca nu le

mai folosesti, ai putea sa le vinzi cu ajutorul unui site de anunturi. In acest fel, casa ta si debaraua vor deveni mai spatioase, iar tu vei face rost de bani pentru a-ti completa bugetul de vacanta.

3. Aplica strategia „mananca din camara”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Incearca, timp de o saptamana, sa consumi toate alimentele pe care le ai in camara si care risca sa se strice mai devreme sau mai tarziu.

Goleste camara, goleste si frigiderul si cumpara doar un minimum de ingrediente pentru a putea gati asa cum se cuvinte alimentele pe care le ai deja in casa. In acest fel nu vei mai manca in oras si vei scuti o multime de bani pe care i-ai fi cheltuit, altfel, fara sa-ti dai seama.

4. Include la „cheltuieli” bugetul de vacanta

Atunci cand iti planifici cheltuielile lunare (planificarea este, in sine, o metoda foarte eficienta prin care poti economisi mai usor suma de bani de care ai nevoie), stabileste bugetul de vacanta si include-l, esalonat,

in planul cheltuielilor. Daca vei sti ca trebuie sa pui deoparte, imediat dupa ce iei salariul, cate 300 sau cate 500 de lei, vei face abstractie de acea suma si vei incerca sa te descurci cu banii care iti raman.

5. Renunta la cheltuielile inutile

Ar putea sa para cea mai evidenta metoda prin care poti economisi bani, insa nu ne referim doar la capriciile zilnice, ci si la alte tipuri de cheltuieli care ar putea fi inutile.

Cat de des te uiti la televizor? Daca deschizi televizorul doar de cateva ori pe luna, insa platesti un abonament destul de scump la cablu, fa o socoteala si afla cati bani ai putea sa economisesti anual daca ai renunta la abonamentul respectiv. Ai putea renunta si la abonamentul scump de telefonie mobila, mai ales daca nu consumi niciodata minutele si spatiul de navigare pe internet.

Foto: shutterstock.com/ YanLev