5 motive pentru care orice barbat care se respecta trebuie sa poarte un ceas

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 22 sep 2020, 20:10

In timpul Primului Razboi Mondial, soldatii care nu aveau timp sa caute ceasurile prin buzunare le-au legat de incheieturile mainilor cu o bratara. Pana atunci, un ceas atasat de o bratara era considerat un accesoriu exclusiv feminin.

Dupa ce a fost ridiculizate de public la inceput si considerat un trend stupid, ceasurile de mana au devenit la moda si au aruncat in derizoriu ceasurile de buzunar.

Exista, insa, si voci care spun ca ceasurile de mana devin inutile, deoarece un telefon mobil iti poate arata cat este ora si se dovedeste a fi, de multe ori, mai precis decat un ceas.

Cu toate acestea, exista cateva argumente care ne demonstreaza de ce fiecare barbat care se respecta ar trebui sa poarte un ceas de mana.

In plus, in magazinele online exista sute de modele fascinante, care ne demonstreaza ca ceasurile nu vor deveni niciodata demodate, dupa cum vedem la watchshop.ro.

1.  Ceasurile sunt la indemana

Telefoanele nu te ajuta sa fii punctual. Ceasurile te ajuta.

„Nu am nevoie de un ceas, deoarece am un telefon mobil”, spun persoanele care sunt dependente de smartphone-uri.

Cu toate acestea, gestul de a scoate mereu telefonul mobil din buzunar pentru a afla cat este ora intr-o anumita situatie sau atunci cand astepti o alta persoana pare rodul disperarii.

O scurta privire catre incheietura mainii reprezinta un gest mult mai natural inainte sau in timpul unei intalniri si te ajuta sa eviti situatia in care scoti telefonul din buzunar atunci cand discuti cu altcineva.

Totodata, un ceas de mana te salveaza si in situatiile mai mult sau mai putin sobre, precum nuntile, cand telefonul mobil ar trebui sa ramana in buzunarul sacoului pana la finalul

petrecerii.

2. Ceasurile sunt functionale

Desi a fost purtat de soldati la scara larga in timpul Primului Razboi Mondial, ceasurile de mana au fost folosite pentru prima data de militari in secolul al XIX-lea, pentru a sincroniza manevrele militare in timpul exercitiilor sau pe campul de lupta. Ulterior, ceasurile de mana au fost folosite de scufundatori si de aviatori.

Orice lucru inspirat din necesitatile militarilor este foarte util in viata de zi cu zi.

Spre deosebire de telefoanele inteligente, unul dintre avantajele ceasurilor de mana tine de durata in care pot fi folosite. Ceasurile mecanice au, teoretic, o durata de viata infinita, in timp ce ceasurile electronice functioneaza cel putin un an cu ajutorul unei baterii. De cealalta parte, bateria unui smartphone trebuie incarcata aproape in fiecare zi, iar unele modele functioneaza departe de priza doar cateva ore.

3. Ceasurile simbolizeaza simplitatea

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele

mai bune ceasuri nu functioneaza datorita ultimelor tehnologii, ci datorita unor tehnologii mecanice ingenioase existente inainte de aparitia electricitatii.

In plus, atunci cand porti un ceas, este putin probabil sa te lasi din nou distrat de telefonul mobil. Dependenta ta de smartphone s-ar putea diminua, iar folosirea unui dispozitiv precum ceasul de mana, al carui rol este cel de masurare a timpului, este mai mult decat justificata.

4.

Ceasurile de mana inseamna stil si rafinament

De multe ori, ceasul atrage mai multa atentie din partea celor din jur decat orice alt accesoriu. Numarul bijuteriilor acceptabile in cazul barbatilor este limitat la trei: un inel de logodna sau de casatorie, o pereche eleganta de butoni si ceasul de mana.

Dincolo de utilitatea lor practica, ceasurile reprezinta o adevarata demonstratie de stil si rafinament din partea purtatorilor si spun foarte multe lucruri despre personalitatea lor. In plus, americanii au o vorba: „baietii se uita la telefon pentru a afla cat e ora, barbatii se uita la ceas”.

5. Ceasurile nu isi pierd valoarea

Nu trebuie sa fie considerate adevarate opere de arta si sa coste zeci de mii de dolari pentru a fi valoroase. Valoarea ceasurilor, mai ales a celor mecanice, scade foarte putin in timp, iar o colectie mica de ceasuri poate fi lasata mostenire la un moment dat.

Fiecare piesa din colectie va spune o poveste si va putea fi folosita la fel ca in urma cu cateva zeci de ani.

 

Foto: Creative Commons

 

Taguri: