5 motive să investești în propria ta locuință

Author: Oana Iosif

A avea propria casă este unul dintre acele visuri care îți oferă sentimentul de stabilitate și proprietate. 

În timp ce unii consideră că locuitul cu chirie este mult mai avantajos, iată 7 motive pentru care merită să investești în propria ta casă. 

1. Îți oferă sentimentul de ”acasă”

Achiziționarea propriei locuințe este un pas destul de mare pe care îl faci. Acesta necesită nu doar investiție financiară majoră dar și emoție și responsabilitate. 

Dacă nu ai bugetul necesar pentru a achiziționa locuința proprie dar te simți și pregătit să faci acest pas, discută cu un broker de credite ipotecar . 

Sentimentul de acasă pe care îl vei avea este incomparabil cu locuirea într-un spațiu care nu îți aparține.  În plus aici ai sentimentul de siguranță și împlinire. 

2. Ești proprietar

Deținerea unei case echivalează cu construirea propriului capital. În loc să dai banii lunar pe o chirie altei persoane, mai bine îți construiești propriul capital. În acest fel te asiguri că banii nu pleacă, ci te folosești de ei în fiecare zi, în confortul casei tale. 

În cazul în care te hotărăști să vinzi casa, îți poți recupera banii pentru a face o altă investiție. 

3. Te face mai responsabil

Achiziționarea unei case presupune de multe ori o cheltuială pe termen lung. Plata unui credit ipotecar este o responsabilitate pe care ți-o asumi atunci când te-ai decis să îți cumperi propria locuință. Însă acest lucru te va face să fi mai responsabil cu banii tăi, să îi gesionezi în așa fel încât să trăiești confortabil dar să te alegi cu o casa proprie. 

4. Îți oferă stabilitate

Sentimentul de stabilitate atunci când ai propria ta locuință este unic. Aici poți face orice îți dorești. Nu va exista nesiguranța că peste un timp trebuie să te muți pentru că proprietarul s-a decis să vândă locuința, spre exemplu. 

În plus, ai posibilitatea chiar să închiriezi o parte din ea sau chiar întreaga locuință dacă spațiul îți permite și să îți maresti veniturile.

5. Poți face orice modificare îți dorești

Atunci când locuiești cu chirie, trebuie să ceri acordul proprietarului pentru a putea face anumite modificări pe care ți le dorești. Iar multe dintre acestea nu sunt posibile sau nu se merită să le faci, dacă vei decide să te muți la un moment dat. 

Însă atunci când ai propria locuință, banii pe care îi vei investi în orice fel de modificare nu sunt pierduți. Iar spațiul din casa ta merită să fie, exact așa cum ți-l dorești. 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.