5 obiecte de decor practice, care nu trebuie sa-ti lipseasca din locuinta

Author: Oana Iosif
Actualizat: 27 ian 2022, 17:22

Singurul scop al obiectelor de decor din casa ta este de a-i imbunatati confortul si utilitatea. Daca peretii si obiectele mari de mobilier nu pot fi innoite decat o data la cativa ani, decoratiile practice reprezinta mijlocul prin care poti schimba aspectul casei oricand doresti, prin investitii si interventii minime. Iata cateva obiecte care nu trebuie sa lipseasca din locuinta ta.

Perne decorative

Pernele inspira confort si caldura. Sunt disponibile in toate formele, culorile si materialele posibile. Indiferent ca le asezi pe pat, canapea, etajere sau chiar pe pardoseala, in interior sau in exterior, atrag instant toate privirile. Sunt usor de intretinut si inlocuit in functie de sezon sau orice alt motiv. Alterneaza variantele neutre si discrete cu alegeri indraznete de modele si lumini.

Perdele si draperii

Indiferent de evolutia modei si a tehnologiilor, perdelele si draperiile nu se vor demoda niciodata. Modelele si materialele pot iesi din uz, insa de fiecare data apare ceva nou si atragator in schimb. Pentru sanatatea ta si a familiei tale, alege ferestre cat mai generoase care permit patrunderea razelor soarelui in casa cat mai mult. Pe timp de zi, ferestrele pot fi acoperite cu perdele transparente. Modelele se aleg in functie de specificul camerei: bucatarie, camera de zi, dormitor pentru copii, tineri sa adulti. In incaperile in care ai nevoie de intimitate dupa lasarea serii poti instala draperii calduroase, care te tin departe de privirile trecatorilor sau ale vecinilor.

Covoare

Indiferent ca vorbim de o garsoniera intr-un bloc de locuinte sau de o vila de mari dimensiuni, covoarele nu pot lipsi din anumite spatii. Numarul si dimensiunile lor se aleg in functie de stilul in care este amenajata si decorata casa. Decorarea pardoselii este un aspect uneori ignorat de multi proprietari. Nu uita insa ca podeaua este printre cele mai vizibile obiecte ale casei tale. De felul cum o accesorizezi depinde atmosfera din fiecare incapere. Pentru fiecare camera si buget gasesti modele de covoare ieftine sau scumpe, care sa se potriveasca intregului decor.

Plante naturale

Florile naturale sunt printre putinele elemente de decor vii pe care le poti introduce in casa ta. O planta inseamna grija pentru cresterea si intretinerea ei, dar iti ofera satisfactie maxima atunci cand infloreste. Poti creste flori de sezon sau perene, de interior sau exterior, adecvate pentru fiecare camera. Exista plante speciale pentru baie, care iubesc mediul umed. In bucatarie sau pe terasa poti alege plante aromatice, care nu doar imbunatatesc aspectul, ci iti ofera si rod. In camera de zi poate trona un ghiveci de mari dimensiuni. Dormitoarele pot avea astfel de podoabe naturale pe pervaz. Vazele si ghivecele pot fi in sine obiecte de decor, daca faci alegerile potrivite. De la sticla si portelan pana la lemn de diferite esente sau alegeri indraznete metalice, suportul florilor este un accesoriu aparte.

Oglinzi

Locul oglinzilor nu este exclusiv in baie. Acestea pot fi amplasate cu usurinta pe peretii camerelor, luand locul accesoriilor de perete cum sunt tablourile. De fapt, oglinda in sine este un tablou fidel al celui ce o priveste sau al camerei pe care o reflecta. Dimensiunile si forma pot fi dictate de specificul incaperii. Oglinda este si unul dintre cele mai simple trucuri pentru a augmenta senzatia de spatialitate a unei camere mici. Este alegerea perfecta pentru holurile inguste. Instalarea unei oglinzi la intrare iti ofera si prilejul unei ultime priviri inainte de a iesi din casa.

Prin decoratiile de interior iti pui amprenta proprie asupra mediului in care locuiesti. De obiectele pe care le alegi depinde imbunatatirea atmosferei din casa.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.