5 preparate asiatice pentru un altfel de pranz

Autor: R.V.
Actualizat: 06 sep 2020, 07:05

Daca te-ai plictisit de aceleasi feluri de mancare preparate si consumate saptamanal, poate ca este momentul sa faci o schimbare.

Gatitul nu este atat de dificil, mai ales atunci cand ai la dispozitie sute de resurse online si nu numai. Totusi, daca preferi sa iti comanzi mancarea, exista si aici zeci de alternative gustoase.

Iata cateva idei creative din care te poti inspira pentru urmatoarele tale mese!

Bucataria thailandeza: Supa de creveti si curry rosu

Curry-ul thailandez este diferit de cel indian. Acesta este fresh, cu o aroma revigoranta, numai buna pentru sezonul cald.

Ingredientul secret este ardeiul iute, care iti aduce si numeroase beneficii pentru sanatate: ajuta corpul sa elimine mai usor transpiratia si toxinele.

Un curry rosu merge de minune cu niste creveti trasi la tigaie in unt sau ulei cu usturoi, asa ca poti incerca aceasta combinatie pentru un pranz iesit din comun si absolut delicios.

Daca vrei sa duci masa la un alt nivel, combina crevetii din tigaie cu lapte de cocos si lasa totul sa fiarba, pana obtii o supa cremoasa. Condimenteaza cu turmeric, coriandru proaspat, ceapa verde si asezoneaza cu o felie de limeta.

2. Bucataria japoneza: Frigarui de vita in sos teriyaki si orez basmati

Sosul  teriyaki este un clasic al gastronomiei japoneze, asa ca daca nu l-ai incercat pana acum, este timpul sa o faci. Acesta este, mai exact, o marinada lucioasa, ce are in componenta sos de soia si miere.

Pentru a te bucura de acest sos asa cum se cuvine, gateste frigarui din carne de vita. Apoi, acopera-le cu sosul teriyaki si serveste-le alaturi de orez basmati. Pentru extra aroma, poti asezona orezul cu ceapa verde.

3. Bucataria vietnameza: Pachetele vietnameze cu piersici si legume

Gastronomia din Vietnam este si ea destul de bogata si savuroasa. Cu siguranta, cunosti deja pachetelele de primavara chinezesti, crocante, prajite si umplute cu legume.

Ei bine, pachetelele vietnameze sunt putin diferite si mult mai sanatoase. Ele sunt foarte versatile, putand fi umplute cu fructe, legume, carne si branza.

Daca vrei sa incerci o varianta inedita, combina cateva piersici proaspete sau din conserva cu legumele preferate. Poti alege morcovi, castraveti, ardei gras, ceapa verde sau orice altceva este pe placul tau.

Inveleste legumele in foi de orez, adauga paste vermicelli si impacheteaza totul. Presara seminte de susan peste pachetele si serveste-le cu sos de soia si unt de arahide.

4. Bucataria chinezeasca: Taietei cu susan

Taieteii chinezesti sunt faimosi in toata lumea. Acestia pot fi serviti cu fructe de mare, cu legume, carne de pui sau de vita. Sosurile chinezesti sunt si ele folosite frecvent pentru taietei, mai ales cel de soia si cel dulce-acrisor.

Daca vrei sa ii gatesti acasa, respecta instructiunile de pe pachet. Este important sa fierbi taieteii exact atat cat trebuie, pentru a-si pastra textura corecta. Combina-i cu ciuperci urechi de lemn si creveti, adauga sos chilli dulce si obtii un pranz delicios!

Daca nu te pricepi la gatit, poti comanda mancare chinezeasca oriunde prin foodpanda, fie ca esti la birou sau acasa.

5. Bucataria indiana: Samosa - Pateuri indiene cu naut

Bucataria indiana este atat de vasta incat nu poate fi descrisa in cateva cuvinte. Gastronomia din India are drept caracteristici principale utilizarea a numeroase condimente (curry, turmeric, masala etc.), folosirea preponderenta a legumelor si a unei cantitati impresionante de ardei iute si piper.

Daca vrei sa incerci un preparat autentic, pateurile samosa sunt ideale. Acestea pot fi umplute atat cu carne, cat si cu branzeturi, ciuperci sau legume.

In cazul in care esti deschis la variante inventive, poti incerca samosa umplute cu naut si mazare, pentru un pranz consistent si plin cu proteine.

Incearca fiecare intre cele cinci variante si vei obtine o saptamana de mancare variata, exotica si delicioasa!

 

Taguri: