5 reguli de baza pentru un vopsit perfect acasa!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 mar 2017, 09:38

Nu intotdeauna se intampla ca, atunci cand vrei sa iti vopsesti parul, nuanta finala sa fie exact cea pe care o asteptai.

De vina sunt mai multi factori pe care doar specialistii cu experinta in domeniu ii cunosc.

Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu iti detaliaza doar cinci dintre regulile de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti doresti sa iti schimbi look-ul.
“Am spus-o de multe ori si o repet. Daca tii la imaginea ta, nu te incapatana sa faci experimente si sa te vopsesti acasa. In prea putine cazuri rezultatul este cel dorit.

De aceea, lasa-te pe mana specialistului care stie sa jongleze cu proportiile si stie ce ii trebuie mai exact parului tau pentru a obtine acea nuanta dorita.
Sunt reguli le predau si la Academia de Coafura Cristi Pascu celor care vor sa devina profesionisti. Enumar doar cinci din principiile de baza pentru un vopsit reusit.

1. Analiza parului (istoricul). Aflam de cate ori a fost vopsit parul si in ce nuante.
Este indicat sa tinem cont de ce anume s-a mai facut pentru a nu ajunge sa ardem parul sau sa obtinem o cu totul alta culoare. Spre exemplu, o doamna cu parul decolorat vrea sa si-l vopseasca platinat. S-a decolorat de trei ori pana in acel moment pentru ca inainte era bruneta. Daca pune un blond gri, parul se poate arde pe toata lungimea lui sau exista sanse mari sa iasa un blond verzui.


2. Se poate vopsit din deschis in inchis. Invers nu. Daca vreti totusi invers, nu o faceti acasa, ci doar la un hairstylist bun. Riscurile sunt sa iasa o culoare neuniforma, nepurtabila. De exemplu, daca avem parul vopsit negru sau saten, cu radacina crescuta in nuanta naturala, si aplicam vopsea in nuanta deschisa, va iesi blond la radacina, pe lungime portocaliu, iar la varfuri maron inchis aproape de negru.


Cititi continuarea pe kfetele.ro.