5 secrete în alegerea cerceilor perfecți pentru tine

Author: Diana Tilă

Bijuteriile aduc un plus de semnificație oricărei ținute atunci când sunt alese corect. Totuși, căutarea perechii ideale de cercei poate fi o reală provocare. Preferințele personale trebuie să aibă întotdeauna ultimul cuvânt de spus, însă câteva reguli simple te pot ajuta să nu faci erori, alegând produse care să nu ți se potrivească.

Iată aspectele esențiale, de avut în vedere când pornești în căutarea unei noi perechi de cercei:

Între tine și aspectul demn de invidiat pe care vrei să îl atingi sunt doar 5 secrete!

1. Alege mărimea potrivită, ținând cont de forma feței

Prima dată trebuie să îți analizezi forma feței, pentru a găsi cercei care se armonizează frumos, păstrând echilibrul și proporțiile. Dacă vor fi prea mici, atunci vor fi și greu observabili, iar accentul pe care îl urmăreai nu se va realiza. Dimpotrivă: o pereche prea mare va atrage atenția excesiv și nu îți va mai pune în valoare trăsăturile. Secretul stă într-un raport echilibrat.

2. Nu ceda tentației de a alege cantitatea în detrimentul calității

Materialul din care sunt confecționate bijuteriile face o mare diferență. Cerceii din aur sunt cei mai durabili, își păstrează valoarea în timp și arată impecabil în orice situație. Aliajele au un preț mai mic, însă lobul urechii tale poate avea de suferit, mai ales dacă se întâmplă să ai și alergie la nichel, un metal adesea întâlnit în compoziția bijuteriilor.

B&B Shop este un magazin unde găsești cercei din aur de calitate, de la branduri renumite, așa încât e imposibil să dai greș.

3. Amintește-ți să iei în calcul ocazia pentru care îi cumperi

Cauți cercei pentru a-i purta zilnic sau pentru un eveniment deosebit? Modelele foarte elegante, de dimensiuni mari, impozante, sunt mai potrivite pentru ocazii speciale, mai ales că astfel de cercei cântăresc destul de mult și îți pot afecta lobul urechii, pe termen lung. Modelele destinate purtării zilnice sunt mai mici, mai comode și au mai degrabă un rol de completare, decât de contrapunct.

4. Coafura impactează vizibilitatea cerceilor

Desigur, când vine vorba de cerceii pe care îi porți constant, s-ar putea să nu te deranjeze ca ei să nu se vadă în unele zile. Totuși, dacă este vorba despre o pereche de cercei cu rol de contrapunct pentru întreaga ținută și ești la un eveniment special, vei dori să fie vizibili.

Prin urmare, amintește-ți și de coafură atunci când alegi cerceii: cei lungi, dar subțiri, se pot pierde în părul despletit, iar cei foarte mici s-ar putea să nu aibă un impact prea mare. În schimb, dacă ai părul scurt, o pereche de cercei mici pot aduce o notă subtilă, dar fermecătoare, însă nu este recomandat să fie prea mari sau prea lungi, pentru a nu crea disproporții.

5. Tonul pielii este complementat de anumite nuanțe

Așa cum arăți foarte bine în unele culori și mai puțin bine în altele, și cerceii pot intra în armonie sau conflict cu nuanța tenului tău. Poate că deja ai observat asta și ți-ai format o preferință pentru aur (dacă ai un ton mai cald), respectiv argint (dacă ai un ton mai rece). Firește că există excepții și preferințele tale sunt întotdeauna mai importante, motiv pentru care cel mai bine este să procedezi așa cum faci și cu fondul de ten: adică să testezi. 

Ținând cont de toți acești factori, de altfel firești, vei ști întotdeauna ce pereche de cercei ți se potrivește cel mai bine și vei arăta impecabil de fiecare dată, indiferent de ocazie.

 

 

Sursă foto: pexels.com