5 secrete pentru învățarea limbii engleze rapid și ușor

Author: Ana Filip
Actualizat: 13 sep 2021, 12:03

Dacă ai impresia că la școală sau învățând pe cont propriu engleza progresele sunt prea lente și mai ai o cale lungă de parcurs până în punctul în care vrei să ajungi, să știi că există mai multe trucuri și secrete care te pot ajuta să-ți atingi obiectivul mult mai repede decât sperai. Sunt metode pe care le ai la îndemână oricând, fără să faci un efort care să te scoată din zona de confort.

Este ideal să urmezi niște cursuri unde programa este maleabilă, stabilită în funcție de nivelul fiecărui elev în parte, unde toate activitățile sunt interactive, iar procesul de învățare este mult mai rapid, pentru că aplici imediat noile noțiuni. Dar acasă poți să incluzi în rutina ta o serie de activități care îți vor îmbunătăți semnificativ engleza. Iată care sunt acestea:

Lecturi în limba engleză

Dacă îți place să citești, o idee excelentă este să alegi cărți în limba engleză, recomandă FollowMe. Chiar dacă vocabularul tău este limitat, contextul te va ajuta să deduci sensul multor cuvinte. Poți să le verifici apoi în dicționar, iar după ce faci lucrul aceasta, informațiile rămân, iar tu faci un pas înainte. Lecturile în limba engleză te vor ajuta să descoperi multe secrete despre construcția frazelor și îți vor susține și îmbunătățirea nivelului de conversație, pe lângă faptul că vocabularul se va îmbogăți chiar și după numai o oră de citit.

Conversații cu un prieten

Cu toții avem cel puțin un prieten sau un membru al familiei care are cunoștințe mai vaste de engleză. Roagă-l să discute cu tine în limba engleză și să îți explice cuvintele și expresiile necunoscute. Acesta este un exercițiu excelent, care îți va dezvolta abilitățile de conversație și care te ajută să depășești tracul. Dacă exersezi cu un apropiat, scapi de teama că pronunția ta este mediocră sau că faci greșeli în exprimare.

Google Translate

Suntem cu toții convinși că Google știe de toate, inclusiv engleza. Google Translate este un instrument care s-a perfecționat uluitor de mult în ultima perioadă și continuă să se îmbunătățească, astfel că te poți ajuta de el dacă întâmpini dificultăți. Îți poți traduce cuvinte, fraze sau chiar fragmente de text, poți să asculți pronunția, iar toate acestea le poți face pe loc, accesând laptopul sau telefonul mobil. Totuși, reține că mai poate da și erori și poate genera traduceri aproximative, astfel încât este mai sigur să te bazezi pe metodele clasice de învățare.

Aplicații mobile

Vei descoperi că există mai multe aplicații mobile, unele dintre ele chiar gratuite, care te pot ajuta să înveți rapid engleza. Sunt ușor de utilizat, te vor ajuta să-ți dezvolți vocabularul și să înveți expresii de bază într-o conversație. Dacă ai o astfel de aplicație în telefon, vei primi notificări care îți vor aminti că trebuie să faci numărul de lecții săptămânale pe care tu ți l-ai stabilit.

Filme fără subtitrare

La prima vedere pare o joacă sau o activitate inutilă, însă vizionarea de filme fără subtitrare chiar te ajută să înveți mai repede engleza. Pentru că îți plac filmele, atenția ta va fi îndreptată sută la sută spre acțiunea desfășurată pe ecran. Vei învăța fără să îți dai seama cuvinte și expresii noi și îți vei îmbunătăți pronunția. O idee și mai bună este să setezi subtitrarea în limba engleză, ca să vezi și modul corect de scriere.

Acestea sunt secretele noastre, însă, în acest material, vei descoperi și alte metode de învățare rapidă a limbii engleze.

 

 

Taguri: