5 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste momentele de anxietate

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 nov 2023, 01:20

5 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste momentele de anxietate

Sursa: PixaBay

Anxietatea este o problemă cu care mulți oameni se confruntă, însă de multe ori această tulburare nu este diagnosticată, iar acestea sunt 5 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste momentele de anxietate.

Delia, dar și alte vedete din țară și din străinătate experimentează aceste stări de anxietate. Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste momentele de anxietate.

Citește și: Nu lenea este motivul pentru care procrastinezi. Aceasta este!

Sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste momentele de anxietate

Anxietatea este o afecțiune psihologică legată de starea de spirit a unei persoane, această tulburare se caracterizează prin stări de îngrijorare multiple ce vor ajunge să afecteze și verbalizarea și autocontrolul. Milioane de oameni se luptă cu o astfel de problemă, însă multe dintre acestea nici măcar nu știu acest lucru, iar acestea sunt câteva sfaturi ce te vor ajuta să treci mai repede pentru momentele de anxietate.

Un sfat foarte important este să vă concentrați pe respirație atunci când vă aflați într-un astfel de moment. Atunci când un astfel de moment are loc, oamenii uită să respire corespunzător, iar această respirație poate duce la agitație, probleme digestive și creșterea anxietății. În aceste momente trebuie să inspirați adânc și să expirați de două ori mai lent.

Atunci când simțiți că aveți prea multă treabă de făcut și nu suficient timp la dispoziție, pot apărea stări de anxietate.

În acele momente trebuie să vă gândiți că aveți nevoie de o pauză, dar nu una în care să vă gândiți în continuare la problemele pe care le aveți, aveți nevoie de o pauză care să vă reducă stresul, nu care să îl accentueze. Pentru această stare este benefic să vă duceți într-un loc liniștit, să vă concentrați pe lucrurile ce vă fac plăcere și să respirați.

Mulți oameni se simt agitați atunci când trebuie să ia decizii importante, iar un sfat ce vă poate ajuta pentru a lua aceste decizii mai ușor, fără stres, este să consumați

stafide sau alte fructe deshidratate.

Un alt mod de a trece peste momentele în care simțiți stres și agitație este să vă mutați privirea către ceva ce vă face plăcere, acestea numindu-se ancore vizuale, ce vă vor ajuta în a vă reduce starea de anxietate.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Ce este astenia de primăvară și cum poate fi tratată

Delia este una dintre vedetele care se confruntă cu stări de anxietate

Delia este una dintre cele mai cunoscute artiste din România, iar aceasta nu ascunde faptul că se confruntă cu stări de anxietate, chiar dacă are 40 de ani. „Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea.

Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe

care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, a declarat Delia Matache în cadrul unui interviu.

„Dispare și reapare, nu e o chestie pe care s-o pot controla foarte mult”, a declarat aceasta. „Delia a spus că de cele mai multe ori are aceste probleme atunci când oamenii o opresc pe stradă pentru a îi cere poze sau autografe. În mare parte am o stare de anxietate. Încerc să o controlez și știu că meseria mea s-a desfășurat în spațiul public și asta presupune (n.r. interacțiune ape stradă cu fanii).

Încerc să-i fac să înțeleagă pe cât pot prin interviuri că nu e rolul meu ăsta, adică nu sunt de la relații cu publicul nonstop și că nu pot să fac mereu asta și că ar fi inuman, n-ai cum să faci doar asta”, a mai adăugat artista.

Citește și: Top 10 moduri de a avea grijă de sănătatea ta mentală!

Surse: sfatulmedicului.ro, viva.ro

 

Taguri: