5 sfaturi ce te vor ajuta sa alegi rochia office ideala pentru tine

Author: A.I.
Actualizat: 26 ian 2021, 23:40

Rochiile office pot fi dificil de ales si intre o rochie reusita, care sa respecte cerintele generale si o rochie care este mai degraba potrivita pentru un eveniment de zi decat pentru birou, este o linie destul de fina. Asa cum probabil stii deja, rochiile mulate, rochiile in culori aprinse ori cu imprimeuri foarte evidente nu se incadreaza in categoria de rochii office. Insa, cum poti alege concret cea mai buna rochie de birou pentru tine? Pentru a-ti veni in ajutor, iti prezentam in continuare cateva sfaturi despre alegerea rochiei office. 

1. Alege tipul de rochie ideal in functie de silueta

Asa cum probabil stii deja, in afara de croiala dreapta sau de cea lejera, restul nu pot fi potrivite oricarei siluete. Daca iti doresti sa arati perfect la un interviu, la o sedinta sau zi de zi, la job, iti sugeram sa alegi rochiile perfecte pentru silueta ta. Daca esti inalta si supla, iti recomandam rochii care accentueaza talia, rochii care urmeaza liniile corpului. Atentie insa: rochiile mulate nu sunt potrivite pentru astfel de imprejurari. Daca esti miniona sau daca ai forme voluptoase, alege rochii cu o croiala dreapta sau lejera, iar daca iti doresti, poti accentua talia cu ajutorul unei brose sau a unui cordon ori curele. Evita dungile orizontale, deoarece vor crea impresia unei siluete mai voluptoase decat in realitate. 

2. Opteaza pentru culori neutre in ceea ce priveste rochia si adu in plus de culoare cu ajutorul accesoriilor

Pentru un mediu office, ideal ar fi sa alegi culori neutre sau culori pastelate, care sa nu iasa prea mult in evidenta, dar care totusi sa indulceasca tinuta. Daca totusi iti doresti un plus de culoare, poti utiliza accesorii si bijuterii care sa completeze tinuta. Depinzand de dress-code-ul impus de catre institutia sau compania unde lucrezi, poti opta si pentru rochii cu imprimeuri (atat florale, cat si geometrice) daca nu ies prea mult in evidenta (de exemplu, nu alege imprimeuri in culori aprinse). 

3. Alege doar materiale de calitate

Indiferent de piesele vestimentare pe care le alegem, intotdeauna este bine sa primeze calitatea. O rochie office poate fi purtata cu succes ani la rand daca este confectionata dintr-un material foarte bun. A alege materiale calitative este o forma de respect atat fata de tine, dar si fata de mediul inconjurator, deoarece nu vei arunca haine purtate doar de cateva ori pentru ca s-au deteriorat. 

4. Manecile fac diferenta

In cazul in care te-ai intrebat pana acum care este cel mai potrivit tip de maneca pentru o rochie office, raspunsul este simplu: cel care te face sa te simti cel mai bine. Sunt persoane care aleg chiar si vara rochii cu maneci lungi sau trei sferturi si persoane care opteaza pentru maneci scurte iarna. Important este sa alegi un tip de maneca adecvat siluetei tale (poti cauta pe internet care este lungimea si forma ideala a manecii in functie de conformatia corpului tau). 

5. Comanda rochii office dintr-un magazin online

Daca iti doresti sa te bucuri de rochii calitative, la preturi foarte bune si de o varietate de produse, te sfatuim sa comanzi rochii office dintr-un magazin online. Astfel, vei putea compara zeci de produse si iti vei gasi mai usor preferatele. 

Speram ca aceste sfaturi sa te ajute sa iti alegi mai usor rochia office ideala pentru tine! 

 

Taguri: