5 Sfaturi de îngrijire pentru un ten fără coşuri

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 dec 2018, 11:09

Afecţiunea cu care mulţi dintre noi ne-am confruntat deja este acneea, ea poate fi tratată ori prevenită, însă cel mai important pas este să respecţi câteva dintre cele mai importante reguli de îngrijire. Îţi recomandăm câteva sfaturi de îngrijire pentru un ten perfect, fără urmă de coşuri.

5 sfaturi pentru un ten fără coşuri

Există o mulţime de tratamente care promit tratarea coşurilor, însă regula de bază este grija pe care o acorzi ritualului de îngrijire. Pe lângă produsele de îngrijire şi tratamentele regulate pe care le faci pentru protejarea tenului, o mască de faţă pentru coşuri potrivită nevoilor tenului tău poate face adevărate minuni.

Câteva dintre cele mai importante sfaturi pentru un ten luminos fără coşuri

Nu îţi agresa tenul. Chiar dacă ai crede că stoarcerea coşurilor ori a punctelor negre te va face să scapi de semnele inestetice de pe faţă, în realitate această operaţiune poate provoca şi mai multe probleme. O dată stoarse, coşurile au nevoie de mai mult timp pentru vindecare şi poate creşte riscul de cicatrizare.

Mai mult de atât, materialul infectat poate fi împins în piele o dată cu stoarcerea coşurilor şi pot apărea inflamaţiile. Specialiştii ne recomandă să nu ne atingem tenul cu mâinile deoarece acestea pot transporta în mod direct germeni şi alte substanţe care irită pielea. 

Nu îţi spăla tenul în exces. Dacă îţi cureţi tenul în exces, îţi poţi irita pielea, iar dacă tenul tău este deja afectat de coşuri, atunci trebuie să eviţi produsele din comerţ care au în compoziţie substanţe chimice agresive.

Tenul trebuie spălat de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu ajutorul unui săpun delicat care să nu conţină uleiuri sau alte parfumuri, după care trebui clătit cu apă călduţă.

Acordă atenţie produselor cosmetice. Tenul cu probleme este extrem de sensibil, motiv pentru care nu trebuie să ia contact cu produse cosmetice concentrate ori care conţin grăsimi ce pot bloca porii. În ceea ce priveşte fondul de ten, optează pentru unul care nu conţine substanţe uleioase şi care nu are o putere atât de mare de acoperire pentru a bloca porii.

Recomandare: înainte de a aplica machiajul, spală-te pe faţă cu apă rece, acest truc te va ajuta să îţi închizi porii şi să eviţi apariţia inflamaţiilor.

Odihneşte-te suficient. Frumuseţea exterioară a tenului vine din interior, iar dacă nu îi oferi tenului odihna de care are nevoie, semnele sunt imediat vizibile pe chip. Dormi aproximativ 7, 8 ore pe noapte, iar cel mai indicat ar fi să adormi înainte de ora 12. 

De asemenea, schimbă în mod regulat faţa pernei pe care dormi deoarece tot excesul de sebum şi transpiraţia din timpul nopţii rămâne pe pernă

Ai grijă la alimentaţie. Asigură-te că ai o dietă alimentară echilibrată care se bazează pe un consum regulat de fructe şi legume proaspete. Consumă legume verzi precum broccoli, spanac, varza deoarece au în compoziţie un conţinut ridicat de vitamine benefice sănătăţii pielii.

De asemenea, nu uita că trebuie să ai o piele perfect hidratată, iar pentru asta ai nevoie de un consum de doi litri de lichide pe zi.

 

Taguri: