5 sfaturi pentru a avea un ten lipsit de imperfecțiuni

Author: Oana Iosif

Fie că ai un ten normal, fie că te confrunți cu acnee, comedoane, riduri sau pete pigmentare, atenția pe care o acorzi îngrijirii tenului tău este foarte importantă. Alegerea unor produse de skincare adecvate tipului tău de ten, dar și includerea acestora într-un ritual corect de îngrijire, sunt aliatul unui ten cu aspect neted, lipsit de imperfecțiuni.

Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont pentru o îngrijire corectă a tenului:

  • Curăță tenul în fiecare dimineață și seară

Atât dimineața, cât și seara, este recomandat să îți cureți tenul cu un cleanser care să îndepărteze urmele de machiaj, sebum și alte impurități de la nivelul pielii. Thesera cosmetics îți pune la dispoziție o spumă de față pentru curățare – Epidermis Balance Foam – ce poate fi utilizată de persoanele cu piele normală și sensibilă o dată pe săptămână, iar în cazul tenului cu probleme, produsul poate fi utilizat de două ori pe săptămână.

Curățarea feței este o etapă peste care nu poți trece, indiferent de tipul tău de ten. Trecerea peste această etapă duce la blocarea porilor și la apariția coșurilor și a comedoanelor. Astfel, tenul se curăță cu o cantitate mică de cleanser și cu apă călduță, cu mișcări delicate.

  • Exfoliază tenul cu regularitate

Deși cleanserul este conceput pentru a îndepărta impuritățile care se acumulează pe piele, exfolierea este necesară pentru o curățare mai profundă a tenului și pentru a îndepărta celulele moarte ale acesteia, care pot bloca porii. Poți utiliza produse pe bază de acizi AHA și BHA, care oferă o exfoliere blândă a tenului și îi redau strălucirea naturală.

În gama Thesera găsești exfoliantul blând Dermis Balance Peelenser, care se remarcă prin complexul acid micro-încapsulat cu tehnologia TDM, ce permite ingredientelor din compoziție să pătrundă adânc în piele. Acest exfoliant îndepărtează stratul superior al pielii, reglează excesul de sebum și curăță tenul în profunzime. El combină acidul salicilic, acidul glicolic și acidul lactic cu extractul de Mesembryanthemum Crystallinum și extractul de propolis.

  • Utilizează serumuri pentru față

Serumurile pentru față se remarcă printr-o concentrație ridicată de substanțe active și o structură fină, alcătuită din molecule de mici dimensiuni, care permit penetrarea profundă a pielii. Ele sunt disponibile într-o gamă diversificată și pot fi utilizate atât ca parte a rutinei de skincare de bază, cât și pentru a ameliora anumite probleme ale pielii, precum petele pigmentare, deshidratarea sau acneea.

Dacă îți dorești regenerarea și hidratarea profundă a pielii, poți utiliza serul pentru față 7.2 Revital Cell Ampoule de la Thesera. Acesta conține vitamina C, pantenol, extract de Centella asiatică, idebenonă, extract de ou de somon, peptide și acid hialuronic triplu, prin care dispune de efecte antiinflamatoare, anti-aging, hidratante și calmante.

În cazul în care ai un ten cu probleme, poți folosi serul de față Cica Clearing Ampoule, care este eficient în calmarea pielii iritate și în normalizarea secreției de sebum. De asemenea, acest ser reface bariera de protecție a pielii.

  • Hidratarea este importantă chiar și în cazul tenului gras

Hidratarea pieli este importantă, indiferent de tipul de ten sau de sezon, aceasta fiind recomandată chiar și în cazul tenului gras. Optează pentru produse cu pantenol, acid hialuronic, ceramide, aminoacizi, Adenosine și peptide, care ajută și în lupta contra ridurilor. Un produs ce are în compoziție 17 tipuri de aminoacizi – Growth Recovery Cream Thesera – hrănește pielea, echilibrează producția de sebum și protejează bariera hidrolipidică.

Un alt produs Thesera destinat hidratării pielii este Hydroglow Cell Cream, care hidratează pielea din interior și împiedică pierderile de apă. Acesta se remarcă prin conținutul de acid poliglutamic, care este de cinci ori mai puternic decât acidul hialuronic și conferă pielii o hidratare profundă.

  • Utilizează produsele în ordinea corectă

Pentru a beneficia pe deplin de avantajele oferite de produsele de skincare, trebuie să le utilizezi în ordinea corectă, după cum urmează:

  • Curățarea tenului

Prima etapă din orice rutină de skincare este curățarea tenului, cu un cleanser adecvat pielii tale. În cazul în care vrei să îndepărtezi un machiaj realizat din mai multe straturi, poți opta pentru double cleansing, care implică folosirea unui demachiant, urmată de utilizarea unui cleanser.

  • Tonificarea tenului

După curățare se aplică un toner, care întregește procesul de curățare și conferă tenului un plus de hidratare.

  • Aplicarea serumului

Serumurile se aplică pe tenul curat, după uscarea completă a tonerului. Dacă folosești mai multe serumuri, prima dată se aplică cele care au o formulă mai apoasă, pentru a fi apoi aplicate cele cu o formulă mai vâscoasă.

  • Hidratarea tenului

După aplicarea serumului se aplică crema hidratantă, adecvată tipului tău de ten. Aceasta are rolul de a hidrata pielea, dar și de a etanșa straturile de serum pe care le-ai aplicat anterior. Poți alege dintr-o gamă variată de creme hidratante, unele dintre acestea deținând proprietăți anti-aging, care te vor ajuta să previi și să estompezi semnele îmbătrânirii.

  • Folosește un produs cu factor de protecție solară

În cazul în care crema hidratantă pe care o folosești nu dispune de factor de protecție solară, este recomandat să utilizezi un astfel de produs, care să te protejeze de razele soarelui. Nu uita că protecția solară este un produs care nu trebuie să lipsească, indiferent de anotimp.

Urmând aceste sfaturi de skincare, vei oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie, acestea fiind necesare atât pentru a preveni apariția problemelor tenului, cât și pentru a le ameliora pe cele deja existente.