Copiii sunt foarte entuziasmati, dar si suspiciosi cand vine vorba despre existenta lui Mos Craciun.
Sarcina ta este de a fi cat mai autentic si convingator cu putinta. Stii deja ca este important sa nu te dai de gol in nicio clipa. Nu ai dori ca micutii sa te deconspire si sa aiba o dezamagire.
Iata cateva modalitati prin care poti fi un Mos Craciun veritabil la serbarea de la gradinita!
1 Separa-te de identitatea ta si intra in rol
Este destul de greu sa iti iesi din propria personalitate, insa nu e imposibil. Daca esti parintele unuia dintre copii sau cei mici te cunosc din alte conjuncturi, este cu atat mai important sa nu te lasi descoperit.
Asadar, daca ai anumite particularitati evidente (o alunita proeminenta, o voce recognoscibila, un par usor de recunoscut), incearca sa le ascunzi. Poarta barba falsa, exerseaza schimbarea vocii si nu uita de peruca!
De asemenea, nu purta sub nicio forma pantofii tai de zi cu zi, ci alege o pereche de bocanci negri, asemanatori cu ghetele Mosului.
2. Alege-ti un costum cat mai autentic
Pe piata exista mii de variante de costume, de la cele clasice, rosii, pana la cele moderne si nonconformiste, cu tot felul de detalii inovatoare.
Recomandarea noastra este sa alegi un costum standard, cat mai aproape de imaginea Mosului cunoscuta atat de bine de cei mici. Poti gasi online costume de Mos Craciun foarte convingatoare, cu toate elementele de care ai nevoie.
Include in tinuta si o caciula tipica Mosului, o barba falsa cat mai stufoasa si calitativa, dar si o pereche de ochelari cu rame subtiri si argintii.
3. Fa-ti intrarea cat mai spectaculos
Prichindeii asteapta sosirea Mosului de luni intregi, asa ca ar fi bine sa te ridici la asteptarile lor, iar acestea nu sunt deloc mici!
Dupa ce te-ai costumat si ti-ai luat sacul plin de cadouri, atrage-le atentia printr-un „Ho! Ho! Ho!” puternic si plin de entuziasm, care sa ii faca sa isi mute toata atentia asupra ta.
Gandeste-te ca micutii te privesc cu fascinatie si interes, asa ca zambeste-le cald, fa-le cu mana si distreaza-i prin glume si limbaj corporal.
4. Invata cateva detalii despre fiecare copil
Daca urmeaza sa joci rolul Mosului in fata unor copii, nu iti poti face aparitia nepregatit. Se presupune ca indragitul barbos are puteri magice si stie cate ceva despe fiecare micut in parte.
De aceea, cu o saptamana inainte de serbare, discuta cu doamnele educatoare si cu parintii, intr-o sedinta speciala, pentru a afla cateva detalii despre prichindeii pe care urmeaza sa ii distrezi.
Cand ii chemi pentru a le oferi cadoul, mentioneaza in treacat ceea ce stii. Remarcile de tipul „Am auzit ca o ajuti des pe mama ta in bucatarie, felicitari!” sau „Stiam ca iti plac masinile si ca urmaresti seriale despre ele!” ii vor impresiona instant pe cei mici.
5. Ofera-le inspiratie
Pe langa partea de distractie si cadouri, iti poti folosi rolul de Mos Craciun pentru a le oferi copiilor si o portie valoroasa de inspiratie.
Dupa ce le oferi darurile si atmosfera se calmeaza, vorbeste-le despre viata, despre importanta faptelor bune si a caldurii sufletesti. Foloseste un limbaj pe intelesul lor, pentru a nu ii plictisi, ci dimpotriva.
Incurajeaza-i sa se poarte frumos cu toti colegii, sa isi asculte parintii si sa fie mereu buni, blanzi si sinceri. Astfel, nu numai ca vor primi in fiecare an cadourile dorite, dar vor ajunge niste adulti pe cinste!
La finalul serbarii, creste-le din nou entuziasmul si promite-le ca va veti vedea si anul urmator, cand vei sosi cu si mai multe surprize.