5 sfaturi pentru a moderniza un imobil

Author: Ana Filip
Actualizat: 20 apr 2023, 13:46

Modernizarea unui imobil, indiferent de destinația lui, implică de multe ori lucrări complexe de renovare, în funcție de stadiul în care se află acesta. Dar în cazul unei clădiri solide și funcționale, câteva modificări o pot transforma într-un spațiu mai practic și mai sigur, adaptat vremurilor în care trăim.

Iată 5 sfaturi pentru a moderniza un imobil:

Iluminat eficient

Un sistem de iluminat eficient poate transforma complet un imobil. În timp ce iluminatul exterior îl va pune în valoare și îi va conferi un grad ridicat de siguranță, cel interior îl poate schimba într-un spațiu mai eficient, îi poate conferi atmosfera dorită sau îi poate da senzația de spațiu cu mai mult volum. De asemenea, dacă vrei să schimbi iluminatul într-o clădire astfel încât să capete un aspect mai modern, ideal ar fi să consulți specialiști, care să-ți recomande soluții adecvate. În plus, un sistem de iluminat cu LED prezintă numeroase avantaje față de becurile tradiționale, deși investiția inițială poate fi mai mare. Pe lângă faptul că estetica va fi una deosebită, eficiența energetică va crește exponențial, pentru că acestea consumă o cantitate mult mai mică de energie electrică decât oricare alt sistem.

Ferestre moderne

La prima vedere ai spune că ferestrele sunt de 2-3 tipuri și cu mai multe culori. În realitate, gama și la acest capitol este foarte extinsă, oferind niveluri diferite de siguranță, izolare termică, ventilație, izolare fonică și chiar protecție solară. O clădire modernă trebuie să aibă ferestre care să bifeze cât mai multe dintre caracteristicile de mai sus. Evident, și estetica va cântări foarte mult. Bineînțeles că prețul ferestrelor va crește proporțional cu calitatea, dar, în același timp, va crește și valoarea clădirii.

Independență energetică

În contextul în care prețurile la energie electrică și la gaze au crescut foarte mult în perioada recentă, iar tendința de creștere este constantă, ideal ar fi ca un imobil să fie independent din punct de vedere energetic. În funcție de caracteristicile clădirii și ale zonei în care se află, acest lucru poate fi asigurat fie cu turbine eoliene, fie cu panouri fotovoltaice.

Izolare exterioară

Izolarea exterioară a unei clădiri este, poate, primul pas de realizat atunci când vine vorba de modernizare. Un imobil izolat va fi mai confortabil din punct de vedere termic, pentru că va păstra căldura în timpul sezonului rece și se va menține răcoros vara, ceea ce se traduce prin scăderea costurilor de încălzire și climatizare. Izolarea exterioară va preveni apariția condensului și a mucegaiului, iar în interior se va crea un mediu mai sănătos. Bineînțeles, o clădire izolată va fi întotdeauna mai valoroasă.

Sistem eficient de încălzire

Sistemul de încălzire este esențial la o clădire modernă și trebuie ales în funcție de suprafața pe care o are și de destinație. Pentru o locuință, o centrală termică, pe gaz sau electrică, poate fi suficientă, însă pentru o clădire de birouri sau comercială ar putea fi necesar un sistem mai complex de încălzire. Cert este că acesta trebuie întotdeauna ales și configurat în așa fel încât să confere confortul așteptat, iar costurile de consum să fie reduse la minimumul posibil. Pe the spruce.com vei descoperi mai multe sfaturi legate de încălzirea eficientă a unui imobil.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.