5 sfaturi pentru o vacanta cu bani putini

Author: B.M.
turism

Majoritatea oamenilor isi doresc sa se iasa din rutina cotidiana si sa merga intr-o vacanta, cel putin odata pe an.

Insa, de cele mai multe ori, costurile nu sunt mici, asa ca multe persoane renunta la excursii fara sa mai caute solutii. Ei bine, daca te-ai decis ca vrei un concediu in care orice motiv de stres trebuie sa ramana acasa, nici finantele nu fac exceptie de la aceasta regula. Cu ajutorul catorva strategii eficiente, vei putea sa ai parte fara probleme de vacanta pe care ti-o doresti fara sa cheltuiesti o avere. Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa te bucurii de un sejur minunat, cu bani putini.

1. Opteaza pentru o rezervare din timp

Poate fi ciudat sa te gandesti inca de pe acum la vacanta de vara, dar ai luat in considerare faptul ca vei beneficia de preturi mult mai mici? Toti operatorii din turism au oferte early booking, iar alegerea unui astfel de pachet iti asigura un concediu mai ieftin in plin sezon. Reducerile pot fi de pana la 50%, ceea ce inseamna ca vei economisi foarte multi bani pentru un sejur in locul dorit. Pe langa partea financiara, un alt avantaj deosebit al vacantelor early booking este posibilitatea de a alege un hotel foarte bun, camerele dorite sau anumite facilitati pentru copii.

Este bine ca un astfel de pachet sa fie achizitionat cu cel putin sase luni inainte de perioada concediului, iar daca te gandesti ca nu ai suficienti bani, poti apela la Viaconto Moldova. Nu poti lasa o oferta ieftina si foarte atractiva sa iti scape, de aceea varianta unui credit online rapid de pe viaconto.md reprezinta cea mai buna solutie. In plus, pana vei pleca in vacanta, imprumutul tau va fi achitat de mult.

2. Alege destinatii mai putin populare

Una dintre modalitatile prin care poti avea parte de cateva zile de relaxare fara sa platesti prea mult este sa alegi destinatii de vacanta mai putin populare. Daca iti doresti sa mergi pe litoral, cauta statiuni mai putin frecventate de turisti. Vor fi la fel de frumoase si calitative, insa la costuri reduse si mult mai linistite. Sunt o multime de locuri minunate si, chiar daca iti doresti ceva extravagant, gandeste-te ca poti sa economisesti mai mult in anii urmatori si sa ajungi si in zone foarte cunoscute.

3. Pune bani deoparte din timp

Intotdeauna te poti bucura de un concediu linistit daca reusesti sa pui bani deoparte inainte de a pleca intr-o calatorie. Nu este simplu sa economisesti cu atatea cheltuieli lunare, insa o mica parte din veniturile tale ar trebui sa mearga catre un depozit de rezerva. Astfel, atunci cand o sa gasesti o oferta tentanta, vei avea resursele necesare pentru a o achita.

In cazul in care cazi mereu prada tentatiilor si nu reusesti sa pui niciun ban deoparte, poti lua un mic imprumut de pe viaconto.md pe care sa il transformi in buget de vacanta. Cu siguranta, atunci cand stii ca trebuie sa platesti ratele, vei avea bani. Aceasta este o modalitate foarte buna pentru toti cei care sunt corecti cu plata datoriilor, dar nu reusesc astfel sa se impulsioneze sa stranga bani.

4. Mergi in vacanta in extrazeson

Atunci cand eviti perioadele din varful sezonului, ai sansa de a te bucura de aceleasi servicii, de destinatia preferata, mai multa liniste si mai putina aglomeratie. Incearca litoralul in luna septembrie sau, daca alegi o statiune in afara tarii, chiar si octombrie. Daca vrei sa mergi la munte, opteaza pentru un sejur in ianuarie si evita luna decembrie. De asemenea, ia in calcul sa nu incluzi weekendurile in zilele de vacanta, pentru ca in timpul saptamanii preturile sunt mult mai mici. Cu putina atentie si o alegere potrivita, vei reusi sa te relaxezi in concediu fara sa ai nevoie de prea multi bani, la fel ca in plin sezon.

5. Viziteaza obiective turistice accesibile

Atunci cand bugetul tau nu este unul generos, ai putea sa renunti la anumite atractii turistice. De pilda, in loc sa platesti foarte mult ca sa vizitezi un muzeu, un castel sau o casa memoriala, indreapta-ti atentia catre obiectivele gratuite. Cu siguranta, atat in tara cat si in strainatate, vei gasi o multime de lucruri de vazut, mai ales daca te documentezi bine inainte de a pleca in concediu.

Daca iti doresti o vacanta alaturi de prieteni sau familie, exista o multime de solutii prin care poti beneficia de un sejur ieftin. Ia in considerare sfaturile prezentate si vaneaza ofertele turistice, iar astfel vei avea ocazia sa te bucuri de excursia mult dorita.

 

Taguri: