Gingașele orhidee sunt pe placul oricărei femei. Indiferent că vreți să le faceți cadou unei persoane dragi sau vreți să le creșteți la dumneavoastră în casă, aceste flori au nevoie de o îngrijire constantă. Noi vă învățăm ce trebuie să faceți, pentru ca orhideele dumneavoastră să fie cele mai frumoase.
Cum se îngrijesc orhideele
Dacă sunt îngrijite cum trebuie, orhideele înfloresc pe întreaga durată a anului.
Iată care sunt cele mai importante 5 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să creșteți orhidee în casa dumneavoastră:
1. Orhideele adoră lumina.
Dacă veți ține orhideele într-un loc întunecat, frunzele acestora se vor închide la culoare.
2. Orhideele trebuie ținute într-un ghiveci transparent.
Tocmai pentru că au nevoie de lumină, este indicat să puneți orhideele într-un vas transparent, și nu într-unul opac. Chiar și rădăcinile acestei flori vor cât mai multă lumină, pentru a se dezvolta așa cum trebuie.
3. Fertilizați orhideele.
Ca majoritatea plantelor, și orhideea are nevoie de puțin ajutor, pentru a crește frumos. De aceea, folosiți fertilizator, în special în anotimpul rece.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
4. Orhideele au nevoie de multă apă.
Orhideele se udă numai dimineața și doar în momentul în care pământul din ghiveci este aproape uscat. În caz contrar, riscați ca orhideea să fie inundată și aceasta se va usca destul de repede. Nu puneți apă rece, ci călduță.
5. Orhideele trebuie tăiate.
Tăierea orhideelor se face doar după ce toate florile au căzut. Lăsați să treacă măcar două, trei zile după ce planta a rămas fără flori și după aceea scurtați tijele.
Orhideele sunt flori pretențioase
Pe lângă sfaturile practice recomandate mai sus, trebuie să mai cunoașteți câteva detalii despre orhidee. Acest lucru vă va ajuta să îngrijiți florile și să vă dați seama de ceea ce au nevoie.
Dacă vreți ca orhideele dumneavoastră să aibă flori chiar și iarna, trebuie să le fertilizați în septembrie și în octombrie. Mergeți la o florărie sau într-un magazin cu produse pentru casă și pentru grădină și acolo veți găsi soluțiile de care aveți nevoie pentru fertilizare.
Există atât un îngrășământ lichid, special pentru orhidee, cât și unul solid, care se prezintă sub formă de bastonașe. Un alt aspect important pe care trebuie să îl cunoașteți este că orhideele au nevoie de un substrat format din resturi de scoarță, perlită și cărbune horticol, nu de pământ, ca restul plantelor.
Nu udați niciodată orhideea fix în mijloc, ci pe lângă frunze. Chiar dacă iubește apa, orhideea nu trebuie să fie udată pe mugurele din care ies frunzele, pentru că acesta va putrezi. De asemenea, aceste flori au nevoie de umiditate și în aer.
Ideal ar fi să folosiți un pulverizator, care va duce la creșterea umidității sau puteți pune mai multe pietricele pe o tavă și să le acoperiți cu apă. După aceea, așezați ghiveciul cu orhideea pe respectiva tavă. Temperatura perfectă pentru orhidee este de 10-23 de grade.
În cazul în care vreți să mutați orhideea într-un alt ghiveci, fiți atenți la rădăcini. Tăiați-le mai întâi pe cele care s-au uscat și de-abia apoi mutați floarea într-un ghiveci mai mare. Nu transferați niciodată orhideea atunci când are flori.