5 sfaturi privind grija pentru hainele bebelușului tău

Autor: B.M.
Actualizat: 28 nov 2019, 13:52

Pe lângă alimentație, igiena hăinuțelor unui nou-născut reprezintă un alt element vital pentru siguranța sa, în primele luni din viață.

Și când spunem “hăinuțe”, nu ne referim doar la calitatea materialelor, ci și la modul în care acestea sunt spălate și întreținute. 

Chiar dacă ai trecute pe lista de priorități ale lucruri, privind sănătatea copilului tău, nu uita că spălarea la parametri corecți a hainelor celui mic reprezintă un aspect mai important decât ai crede. De aceea, ți-am pregătit un set de 5 sfaturi importante, de respectat atunci când pui hainutele copilului tău în mașina de spălat. 

Dar mai înainte de toate, trebuie să răspundem la o întrebare importantă: 

De ce trebuie spălate hainele bebelușului înainte de purtare? 

În primele luni de viață, sistemul imunitar al celui mic este sensibil și vulnerabil, caracteristici valabile și în cazul pielii acestuia. De aceea, prespălarea hainelor noi are ca scop îndepărtarea agenților chimici  și a particulelor de praf din țesătura acestora, factori ce pot determina apariția iritațiilor de la nivelul epidermei, punându-i în pericol sănătatea. 

Sfat 1 pentru prespălarea hainelor unui bebeluș

Citește întotdeauna cu mare atenție eticheta oricărui produs vestimentar nou. De pe cele două fețe ale etichetei, tu poți afla informații importante despre: compoziția texturii, temperatura optimă de spălare, programul de spălare recomandat, cel mai bun detergent pentru spălarea acestui tip specific de material. 

Sfat 2 pentru prespălarea hainelor unui bebeluș

Nu este indicat să speli hainele bebelusului în același ciclu în care introduci și alte materiale textile. Mai mult decât atât, se recomandă evitarea utilizării de înălbitor, precum și a unui detergent de rufe obișnuit, produse chimice a căror compoziție poate produce alergii sau iritații. Hainele bebelușului trebuie spălate cu un detergent hipoalergic, în a cărui compoziție nu sunt incluse ingrediente ce pot declanșa manifestări alergice sau iritative. 

Recomandăm gama de produse de la Dermalin. Formula unui astfel de detergent este special concepută pentru persoanele cu tegumente fragile. În cazul utilizării unui detergent de rufe obișnuit, cei mici risca o degradare a straturilor superficiale ale pielii, ca urmare a contactului cu particule de praf sau detergent, rămase în țesătura materialului.

Sfat 3 pentru prespălarea hainelor unui bebeluș 

Chiar dacă pui în cuva mașinii de spălat rufe doar hainele bebelușului, trebuie totuși să le sortezi în funcție de culoare și uz. Așadar, spălarea hainelor colorate se face separat de spălarea celor albe, iar articolele vestimentare precum botoșeii sau șosețelele, nu se spală în aceeași apă cu body-urile sau chiloțeii celui mic. 

Sfat 4 pentru prespălarea hainelor unui bebeluș 

Atunci când speli de mână, trebuie să ții cont de următoarele aspecte: 

Temperatura apei trebuie să respecte indicațiile de pe eticheta produsului vestimentar. În cazul în care nu există etichetă de spălare, poți alege să speli hăinuțele celui mic fie în apă călduta, fie în apă fierbinte. 

Iată ce poți spăla de mână în apă fierbinte: 

Body-uri; 

Maiouri; 

Chiloței; 

Șosețele; 

Hăinuțe pătate; 

Salopete etc 

Iată ce poți spăla de mână în apă călduță: 

Bluzițe; 

Pantalonași; 

Alte accesorii vestimentare. 

După adăugarea detergentului hipoalergic în apă, înmoaie hainele și lasă-le acolo pentru aproximativ 5 minute. Nu uită că un astfel de detergent este foarte important în procesul de spălare a hainelor bebelușului tău. În acest sens, îți recomandăm produsele din gama Dermalin. 

Clătirea hăinuțelor se va face utilizând o cantitate însemnată de apă, până când materialele nu mai conțin urme de detergent. Acest proces se continuă până când nu mai iese deloc spumă din textura articolelor vestimentare, atunci când acestea sunt stoarse. 

Sfat 5 pentru prespălarea hainelor unui bebeluș 

Atunci când speli hăinuțele bebelușului la mașină, trebuie să ții cont de următoarele aspecte: 

Temperatura optimă de spălare trebuie să fie trecută pe eticheta produsului. În cazul în care nu dispui de această informație, experții recomandă setarea apei la pragul termic de 30-40°C. 

Modul optim de spălare este tot o informație pe care o poți găsi pe eticheta articolului vestimentar. Se recomandă o funcție de spălare ce presupune un număr ridicat de rotații pe minut (denumirea acestei funcții poate varia de la model la model), astfel încât să te asiguri că hăinuțele bebelușului nu mai conțin urme de detergent. 

Iată care sunt cele mai importante sfaturi de care să ții cont, atunci când te preocupă igiena hăinuțelor celui mic. Unul dintre cele mai importante aspecte prezentate mai sus ține de alegerea unui detergent special creat pentru siguranța pielii celui mic, ce nu contine în structura sa: produse petrochimice de sinteză, naftați sau surfactanți agresivi. În acest sens, noi îți recomandăm gama de produse de la Dermalin, așa că intră chiar acum pe sensiblu.com si găsește rapid locațiile din care poti achiziționa produsele acestui brand! 

 

Taguri: