5 sfaturi utile in amenajarea baii de vis

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 23 iul 2020, 09:52

Baia ar trebui sa fie acea oaza de liniste in care te poti retrage si te poti relaxa la finalul unei zile incarcate.

Multe persoane nu acorda atat de multa atentie amenajarii baii din diverse motive. In orice caz, mobilierul din baie si stilul de amenajare joaca un rol important in obtinerea spatiului tau de relaxare de vis. Am pregatit 5 sfaturi care te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii in acest sens:

Alege culorile potrivite

Specialistii in design interior ne recomanda ca in cazul bailor sa alegem maxim 3 culori pentru a obtine un efect spectaculos. Pentru baile mici, culorile deschise, neutre, sunt perfecte pentru a mari vizual spatiul si pentru a-i da acea luminozitate pe care ti-o doresti. Culorile inchise sunt potrivite mai mult pentru baile de dimensiuni mai mari, cu un design minimalist.

Alege stilul de amenajare potrivit

Iti doresti o baie in stil rustic, modern sau scandinav? Aceste stiluri de amenajare in baie te vor ajuta sa alegi o directie pe care sa o urmezi in alegerea mobilierului potrivit pentru baie si a accesoriilor. Spre exemplu, daca vrei sa optezi pentru un stil de amenajare rustic, atunci in baia ta ar trebui sa se regaseasca obiecte de mobilier din lemn masiv sau in culori cat mai naturale, care sa iti dea impresia ca esti in natura. Accesoriile din lemn, eventual handmade, nu ar trebui sa lipseasca dintr-o baie rustica. De cealalta parte, daca dintre toate acele stiluri de amenajare in baie il preferi pe cel minimalist, mobilierul din baie ar trebui sa fie extrem de simplu, in culori neutre, dar de mare efect. Combinatiile de culori reci sunt perfecte intr-o baie minimalista.

Alege materialele potrivite

Piatra naturala, marmura sau faianta? Ce sa alegi pentru baia ta? Daca vrei un aspect luxos, atunci marmura este cea mai potrivita. Daca in schimb iti doresti rezistenta, poate ar fi bine sa iei in considerare granitul. Alegerea materialelor potrivite se va face si in concordanta cu mobilierul din baie sau cu stilul de amenajare preferat.

In acelasi timp, trebuie sa fii atent si sa alegi si materialele potrivite pentru mobilierul din baie. Avand in vedere ca acest spatiu este unul caracterizat de un grad mare de umiditate, ideal ar fi sa optezi pentru mobilier din sticlă sau lemn tratat in prealabil. Mobilierul din lemn masiv se potriveste perfect unui stil de amenajare clasic, elegant, in timp ce mobilierul din baie de sticla se potriveste mai degraba unul stil modern.

Alege obiectele sanitare potrivite

O intrebare frecvent intalnita atunci cand vine vorba de amenajarea baii este: cada sau dus? O cada iti ofera un confort ridicat si aduce si un plus la nivel de estetica, insa ea poate ocupa mult loc uneori. Daca ai o baie de dimensiuni reduse, ar fi bine sa optezi pentru o cabina de dus. Obiectele sanitare ar trebui alese si ele in functie de stilul de amenajare dorit, daca vrei ca la final sa ai o imagine echilibrata din punct de vedere vizual.

Alege accesorii spectaculoase

Se spune ca in amenajarea interioara a oricarui spatiu, accesoriile sunt cele care fac diferenta. Intr-o baie nu intalnim prea multe accesorii, insa putem opta pentru lumanari parfumate sau cosulete cu petale de flori daca ne place atmosfera romantica, pentru oglinzi amplasate strategic sau pentru orice alt tip de accesoriu care ar aduce un plus la nivel de estetica. Scoate in evidenta mobilierul din baie pentru alegerea unor accesorii spectaculoase!

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.