5 tendinţe în amenajarea clădirilor de birouri

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 01 nov 2018, 14:42

Design-ul spaţiului de lucru ne poate influenţa într-o mare măsura eficienţa, dar şi calitatea muncii în fiecare zi.

Tocmai din acest motiv, în prezent ne bucurăm de o serie de artificii ce pot fi aduse într-un spaţiu de birouri pentru a ne asigura un grad sporit de siguranţă, încredere şi confort. Iată câteva dintre tendinţele în materie de amenajări când vine vorba despre clădirile de birouri!

 

Idei pentru amenajarea spaţiului de la birou

Un spaţiu de lucru trebuie să fie conceput cât mai eficient şi inteligent pentru a spori nivelul de muncă. Aici contribuie accesoriile de decor, dar şi materialele de construcţie folosite pentru clădire. Iată şi câteva dintre cele mai importante tendinţe pe care clădirile de birouri încearcă să le respecte.

 

Calitatea ferestrelor. Sediul unei firme trebuie să fie unul impunător. Cu ferestre mari şi luminoase, linii drepte şi clare, dar şi o viziune care să le permită angajaţilor să fie productivi. Dacă o clădire de birouri are o imagine mult prea sobră, atunci este posibil ca imaginea de ansamblu să nu fie una favorabilă angajatorului. Ferestrele trebuie să fie dintr-o sticlă rezistentă, cu rame de aluminiu, care să reziste în ciuda oricăror temperaturi şi mai ales cu un design simplu, care să nu atragă atenţia în mod negativ.

 

Pereţi cortină. Vorbim aici despre faţadele din sticlă şi aluminiu care reprezintă ambalajul exterior al oricărei construcţii de birouri. Au un aspect estetic, iar pe lângă asta, au proprietăţi termoizolante şi fonoizolante. Structurile de tip pereţi cortină oferă o privelişte elegantă a exteriorului clădirii.

 

Spaţii de relaxare. Angajatorii încep să devină tot mai atenţi la nevoile angajaţilor şi oferă spaţii de relaxare, care să îi ajute pe angajaţi să devină tot mai creativi. Aceste spaţii de relaxare constau în spaţii cu locuri de luat masa, jocuri creative care să îi relaxeze, dar şi spaţii de odihnă şi linişte, pentru cei ce au nevoie. Au devenit tot mai populare şi mai folosite în clădirile de birouri, fiind apreciate de către angajaţi.

 

Mai multă verdeaţă. Natura a devenit o parte mult mai vizibilă în amenajările interioare ale birourilor. Pe lângă faptul că este estetic să ai mai multă verdeaţă în interior, plantele pot ajuta şi la îmbunătăţirea puterii de concentrare a angajaţilor, pot reduce stresul şi, de asemenea, au un rol extrem de important în purificarea aerului. Tendinţele actuale au în vedere crearea mai multor spaţii cu verdeaţă în interior.

 

Se transformă sălile de şedinţe. Nu mai găsim clasicele mese şi scaune incomode în sălile de şedinţe, ci acestea au fost înlocuite cu fotolii confortabile, canapele sau diverse alte decoraţiuni tot cu scopul de a face un mediu cât mai prietenos şi mai comod. Design-ul este cu mult mai modern, pentru a-i ajuta pe angajaţi să se simtă în siguranţă şi mult mai productivi.

 

Biroul nu este doar spaţiul în care vii la muncă, ci şi locul în care petreci mai mult de 8 ore pe zi, tocmai din acest motiv, mediul trebuie să fie unul extrem de prietenos şi atent amenajat pentru a stârni interesul angajaţilor.

 

 

Taguri: