5 tendinte pe care arhitectii le recomanda pentru cladiri imobiliare (2018)

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 24 sep 2018, 12:31

Clientii sunt din ce in ce mai exigenti in privinta spatiilor rezidentiale pe care vor sa le cumpere, asadar arhitectii, inginerii constructori si dezvoltatorii imobiliari trebuie sa vina mereu cu idei fresh si creative, pentru a satisface dorintele acestora. Un lucru e clar: piata imobiliara ia din nou avant, iar cartierele rezidentiale se inalta peste tot in oras.

Ceea ce nu inteleg inca multi constructori este ca dorintele clientilor sunt clare, iar o oferta ce nu se incadreaza in standardele lor calitative este un pariu pierdut. Ce vor oamenii in 2018? Bucatarii mai mari, ascensoare de ultima generatie, facilitati pentru animalele de companie, zone de SPA & Wellness, livinguri mai spatioase. Despre toate acestea, discutam putin mai jos. Sa incepem: 

1. Bucatarii mai mari 

Fara doar si poate, romanii incep sa perceapa spatiul unei bucatarii ca fiind unul in care socializarea si momentele frumoase alaturi de cei dragi trebuie sa stea la aceeasi masa. In plus, pasiunea pentru gatit sparge in 2018 barierele bucatariei traditionale, pentru ca netul si librariile sunt pline cu volume de gatit absolut savuroase. Vor romanii bucatarii mai mari, mai performante si cu un design profesional? Absolut!  

2. Ascensoare de ultima generatie

Ce faci daca locuiesti intr-o cladire rezidentiala de 20 de etaje? Cum se face transportul pe verticala al locatarilor, fie ca urca, fie ca vor sa coboare? Nu te poti numi un jucator competitiv pe piata imobiliara a anului 2018, daca ignori aspectul ascensoarelor pentru cladirea pe care o dezvolti. 

Un ascensor hidraulic de ultima generatie, garanteaza siguranta, confort si timp optimi de parcurgere a unei anumite distante. Mai mult decat atat, design-ul unui lift hidraulic, modul simplu in care acesta este monitorizat in permanenta de la distanta, durata lunga de viata si grija pentru mediul inconjurator fac dintr-un astfel de sistem de transport o varianta de luat in calcul. 

3. Facilitati pentru animalele de companie 

Studii recente arata faptul ca aproximativ 50% dintre romanii care locuiesc in mediul urban detin caini sau pisici. Cum poate fi speculat acest trend, astfel incat nevoile stapanilor de animale sa gaseasca un raspuns pe masura intr-o cladire de apartamente? Noi credem ca raspunsurile corecte sunt urmatoarele: 

Dusuri speciale pentru catei;

Locuri de joaca pentru pisici; 

Cosuri de gunoi si saci menajeri in spatiile dintre imobile

4. Zone de SPA & Wellness

Conform unui studiu realizat recent, aproximativ 60% dintre romanii care lucreaza la birou se confrunta cu probleme legate de stres, dureri ale coloanei vertebrale, dureri de cap, usturimi ale ochilor etc. De aceea, spatiul personal trebuie sa se transforme intr-o zona de relaxare si confort, o veritabila zona de SPA & Wellness, in intimitatea propriului camin. Este un trend ce prinde din ce in ce mai mult contur in segmentul imobiliar, de aceea, dezvoltatorii imobiliari trebuie sa inteleaga foarte bine ce vor clientii, pentru a le oferi optiuni de confort si relaxare, la 2 pasi de dormitor sau living. 

5. Livinguri mai spatioase 

Exact cum spuneam si mai sus, atunci cand am discutat despre importanta bucatariilor spatioase, nici livingurile “nu scapa” de exigentele clientilor, exigente care afirma la unison acelasi lucru: livingurile spatioase sunt un must have pentru urmatorul deceniu. 

Oamenii vor sa scape de aerul incorsetat al spatiilor inguste, vor sa petrecea timp de calitate in living, alaturi de cei dragi. De asemenea, avand in vedere faptul televizoarele si sistemele home cinema capata dimensiuni din ce in ce mai mari, arhitectii trebuie sa tina cont de faptul ca viitorii proprietari au nevoie de spatiu intre canapea si aceste electrocasnice hi-tech. 

Asadar, viitorul suna bine pentru proprietarii de apartamente, pentru ca alinierea dezvoltatorilor imobiliari la cele mai noi tendinte reprezinta cheia succesului, intr-un domeniu marcat in permanenta de inovatie si competitivitate. 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.