5 Tipuri de Rochii Care nu Trebuie să Lipseasca din Garderoba Ta

Author: Oana Iosif

Rochiile pot fi purtate atât într-o zi lejeră acasă, cât și într-o seară plină de farmec. Înțelegerea și cunoașterea diferitelor tipuri de rochițe vă poate ajuta să alegeți o ținută potrivită pentru orice ocazie. O rochie este o îmbrăcăminte dintr-o singură piesă care constă dintr-o piesă de sus și o fustă atașată. Privind înapoi pe scara istoriei, se crede că cea mai veche rochie a fost purtată în Egiptul antic.

De-a lungul anilor, stilul rochiilor a evoluat odată cu schimbarea tendințelor modei. La începutul secolului al XVIII-lea și în secolul al XX-lea, corsetele erau o lenjerie de corp populară, purtată pentru a strânge talia și a face rochiile mai strânse.

În anii 1920, rochiile largi au devenit populare, iar ceva mai târziu inclusiv rochiile scurte și drepte au devenit normale. Acest nou stil a folosit țesături mai ușoare pentru un confort sporit și a subliniat o siluetă naturală, fără rigoarea corsetelor folosite până atunci

În prezent, există diferite stiluri de rochii — de la rochii de bal formale la rochii de plajă sau de zi casual. Rochiile vin în toate formele și mărimile, unele terminându-se la jumătatea gambei, la jumătatea coapsei sau chiar la podea.

Câteva dintre stilurile de rochii populare astăzi sunt: rochia bodycon, rochia de tip tricou, rochia tunică, rochia maxi, rochia fără mâneci, rochia mini, rochia skater, și chiar rochi pulover.

Pentru a nu da greș niciodată, alegeți piese care vi se potrivesc. Pe măsură ce experimentați, vă veți da seama ce se potrivește formei corpului dumneavoastră.

Acestea sunt în număr de 5:

  • Silueta în formă de măr. În cazul persoanelor cu acest tip de siluetă, talia este mai pronunțată în comparație cu șoldurile și umerii.

  • Silueta în formă de pară. Aceasta se caracterizează prin umeri și talie mai reduse ca dimensiuni în comparație cu șoldurile.

  • Silueta în formă de clepsidra. Acest tip este cel mai râvnit de femei și se distinge prin talia extrem de îngustă, care iese în evidenta și prin șolduri și umeri cu proporții relativ egale.

  • Silueta în formă de triunghi inversat. Caracteristicile acesteia sunt umerii lati, talia mai lata si solduri inguse. Acest tip este uneori rezultatul practicării anumitor sporturi de performanță pe termen lung.

  • Silueta în formă de columnă. Acest tip este simplu de identificat, deoarece toate valorile punctelor cheie sunt apropiate.

 

5 tipuri de rochii care nu trebuie să lipseasca din garderoba ta

Cu atât de multe tipuri diferite de rochii disponibile, sigur vei găsi mai multe opțiuni care accentuează fiecare tipul de silueta pe care îl ai și care se vor potrivi fiecărei ocazii.



Iată 5 tipuri de rochii care nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei stilate, care se îmbracă adecvat activității pe care o desfășoară:

Rochie de plajă

Acest articol vestimentar a fost inventat în anii 1940. Cu toate acestea, stilul de îmbrăcăminte a devenit popular în anii 1950. Rochiile de plajă sunt rochii casual realizate cu decolteuri deschise și din țesături ușoare, precum bumbacul.

Imprimeurile florale și decupajele sunt, de asemenea, comune în ceea ce privește rochiile de plajă. Aceste rochii sunt, de obicei, fără mâneci și lejere – ceea ce le face ideale pentru vremea caldă - și vin într-o varietate de lungimi, inclusiv rochii mini, rochii midi și rochii petrecute, lungi.

Rochia de tip sacou

Perfectă pentru un look business chic, acest stil de rochie arată ca o combinație dintre o rochie și un sacou. Inițial un articol de îmbrăcăminte pentru bărbați, sacoul nu a intrat în garderoba femeilor până când designerul André Courrègesit, care a creat primul costum de acest tip în 1964.

Rochia cocktail

Rochia de cocktail sau rochia de petrecere este un stil de rochie semi-formală care ajunge până la genunchi sau chiar sub genunchi. După cum sugerează și numele, rochiile de cocktail sunt grozave pentru o petrecere tipică.

Rochia lungă

Cunoscută și ca rochie de seară, rochia lungă este o rochie formală cu o fustă până la podea. Modelele și țesăturile folosite pentru aceste rochii sunt mai elaborate și adesea mai scumpe, incluzând șifon, tul, mătase și satin.

Rochiile sunt adesea cusute manual, cu detalii cu mărgele, paiete sau dantelă. Stilurile rochiilor variază, de la stiluri care îmbrățișează silueta, cum ar fi rochiile sirenă, până la stiluri cu fuste pline, cum ar fi rochiile de bal.

Rochia mini

Aceasta este cel mai adesea purtate de tinere, atunci când merg la o petrecere. Modelul a fost conceput de celebra Coco Chanel în anul 1926, fiind o adevărată revoluție în lumea modei la acel moment. Astăzi, aceasta se regăsește în garderobele femeilor de pretutindeni și rămâne un clasic pentru ieșirile în club sau alte petreceri informale.

Pentru a-ți completa garderoba, asigură-te că deții cel puțin o rochie care se poate încadra în fiecare dintre categoriile menționate. Pentru a investi înțelept nu uita că este important ca rochiile de zi deosebite să le depășească numeric pe cele de ocazie!

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.