5 trenduri pentru nunți în 2024. Cum să ne facem nunta memorabilă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 ian 2024, 15:09

Care sunt cele mai căutate trenduri pentru nunți în anul 2024

Sursa: Unsplash

Nunta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale tinerilor îndrăgostiți, motiv pentru care își doresc ca aceasta să fie memorabilă.

Nunta reprezintă unirea iubirii dintre două persoane, iar evenimentul este unul de o mare importanță pentru miri, dar și pentru membrii familiei sau prieteni, motiv pentru care se dorește ca nunta să fie memorabilă. Pentru a ajuta la realizarea unei nunți cât mai inedite, mirii încep să caute cele mai importante trenduri pentru nunți în anul 2024, iar acestea sunt cele mai apreciate în rândul mirilor.

Trenduri pentru nunți în 2024

Mirii caută în fiecare an noi idei pentru a adăuga unicitate evenimentelor pe carele organizează, astfel încât să aibă parte de o nuntă cu care să se mândrească peste zeci de ani, dar și în cadrul căreia invitații să aibă nenumărate opțiuni de distracție. Pentru a avea o nuntă cât mai rafinată, dar și unicată, mirii trebuie să aleagă o culoare pe care să se bazeze întregul eveniment, iar tot mai sus în lista tinerilor îndrăgostiți este culoarea portocaliu.

Verdele este o altă culoare pe care o puteți alege pentru unele dintre elementele pe care le aveți în sală, în decorațiunile florale sau poate o culoare care să vă ajute să alegeți rochiile domnișoarelor de onoare sau culoarea costumului pentru cavalerii de onoare. Miresele pot opta pentru accesorii care să conțină culoarea cheie a evenimentului, iar aceasta nu trebuie să lipsească nici din design-ul invitațiilor.

Citește și: Când nu se fac botezuri în 2024? Zilele în care nu se fac încreștinări

Deși mirilor le este greu să renunțe la invitațiile fizice, în anul 2024 se caută tot mai mult invitațiile online, fiind și un mod de a economisi bani, dar și un mod mai rapid de a le împărți. Pentru mirii ce stau pe gânduri cu privire la acest aspect, pot face câteva invitații fizice pentru persoanele în vârstă, ce își doresc să aibă o amintire eternă, dar și pentru a păstra una pentru

aniversările mariajului, în timp ce tinerii pot să primească invitațiile online.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Digitalizarea a ajutat foarte mult mirii pentru a realiza momente de neuitat în cadrul nunții, astfel aceștia pot opta pentru diferite activități pentru a se distra pe parcursul nunții. Cum nunta este un eveniment important din viața mirilor, aceștia pot lăsa pe fiecare masă un aparat de înregistrat, astfel încât fiecare persoană venită la eveniment să le lase un mesaj audio celor doi îndrăgostiți. Pentru ca tinerii să se asigure că fiecare invitat se distrează și își creează amintiri memorabile, adesea aleg cabine foto, astfel încât aceștia să își facă poze, atât cu mirii, cât și cu membrii familiei sau

alți invitați. 

Cat costă o nuntă în 2024

Mirii trebuie să pregătească sume importante de bani înainte de a începe organizarea evenimentului, ținând cont că majoritatea serviciilor s-au scumpit de-a lungul anilor, ținând cont de numărul de invitați, locația aleasă pentru marele eveniment, dar și de meniul ales. În aceste cheltuieli pentru care mirii trebuie să fie pregătiți vor intra și prețul invitațiilor, al verighetelor, închirierea serviciilor foto-video, a formației pentru muzică, ținutele mirilor, închirierea și decorarea sălii. 

Dacă alegeți un meniu complex, care să aibă mai multe tipuri de băuturi, sub forma all inclusive, atunci prețul unui meniu este între 250 de lei și 450 de lei, în timp ce meniurile fără băuturi pot ajunge la sume cuprinse între 300 și 500 de lei. Mirii își doresc adesea să pregătească și un candy bar pentru invitați, iar pentru 100 de invitați, valoarea acestuia ajunge între 1200 și 2500 de lei, în timp ce tortul este în jur de 85 de lei per kilogram, însă poate ajunge și la 150 de lei per kilogram. 

În cazul în care mirii își doresc ca mesele invitaților să fie decorate cu aranjamente florale naturale, atunci prețul acestora o să varieze între 150 de lei și 300 de lei, iar pentru masa prezidiului sunt între 500 și 1500 de lei. Buchetul de mireasă este și acesta costisitor, în funcție de florile pe care mireasa își dorește să le aibă, ajunâng până la 1.000 de lei.

Rochia miresei poate varia ca și valoare între 2.000 de lei și 10.000 de euro, la care se adaugă și machiajul miresei pentru marele eveniment, ce este între 300 și 1000 de lei și coafura între 300 și 800 de lei. Costumul mirelui este și acesta costisitor, ajungând între 1.000 de lei și 9.000 de lei, potrivit wowbiz.ro.