5 trucuri pentru o cafea perfecta acasa

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 15 oct 2018, 15:45

Nu trebuie sa fi terminat un curs de barista ca sa te pricepi la a prepara o cafea cu un gust complet, care sa-ti faca diminetile mai frumoase sau dupa-amiezile mai pline de energie.

In orice moment al zilei ti-ar placea sa opresti timpul in loc pentru a-si rezerva câteva minute in compania unei cafele delicioase, e bine sa tii cont de câteva sfaturi esentiale, care te vor ajuta sa te bucuri de aroma pâna la ultima picatura. Indiferent de cum preferi sa bei aceasta bautura adorata de cei mai multi locuitori ai planetei, prepararea acestea ar trebui sa nu omita principiile de baza ale unei cafele perfecte. Iata de ce ar trebui sa tii cont, daca si tu iubesti cafeaua cu un gust puternic.

Ai grija unde o depozitezi

Cafeaua, la fel ca multe alte produse alimentare, cum este uleiul de masline, de exemplu, isi poate schimba gustul daca este lasata la lumina soarelui sau in medii umede sau prea uscate. Daca vrei sa o mentii proaspata pentru cât mai mult timp, ai grija ca recipientul in care o depozitezi sa fie inchis corect. Cel mai bine ar fi sa macini cafeaua cu câteva secunde inainte de a o prepara propriu-zis, daca vrei sa te bucuri de savoarea completa a boabelor, insa daca nu ai aceasta posibilitate, e bine sa tii cont de regula celor doua saptamâni, care spune ca gustul cafelei se poate pastra pentru maximum 14 zile de la macinare. Ideal ar fi sa o pastrezi intr-un dulap, acolo unde lumina ajunge rar, iar caldura sau umiditatea nu au acces. 

Pune o cantitate corecta

Daca preferi sa faci cafea la ibric sau la filtru, ar trebui sa tii cont de cantitatile recomandate de specialistii din baruri. Pentru cea mai buna cafea pe care o poti savura, ar trebui sa pui doua lingurite de cafea pentru fiecare 170 de mililitri de apa, altfel spus, fiecare cana de cafea ar trebui sa contina doua lingurite de cafea proaspata. Daca preferi cafeaua mai tare, poti completa cantitatea de cafea pe care o utilizezi pentru o singura portie. 

Foloseste ingrediente minune

Vei fi surprins de cât de mult gust te vei putea bucura daca folosesti mici trucuri, imprumutate de la specialisti. Un vârf de cutit de scortisoara sau putina vanilie, dar nu mai mult de doua picaturi pentru o cana de cafea, te vor ajuta sa iti rasfeti simturile si sa te bucuri de o experienta placuta in fiecare zi. Desigur, te poti juca si cu alte ingrediente preferate si poti inventa retete noi.

Bea-o corect

Specialistii spun ca o cafea se bea neaparat cu un pahar de apa lânga, daca vrei sa te bucuri la fiecare inghititura de aceeasi aroma intensa. Poti gusta din ambele recipiente pe rând, ca sa te umpli de energie in câteva minute. 

Cumpara-ti un espressor

Oricât de mult ai incerca, o cafea la ibric nu se va apropia niciodata de gustul unei cafele preparata la un espressor. Daca vrei sa traiesti experiente cu gust, iti recomandam sa folosesti capsule de cafea de la Kafune pentru a te bucura de arome identice cu cele de la cele mai mari coffee shop-uri din lume. 

Adopta practicile de mai sus, pentru experiente cu adevarat interesante intr-o ceasca de cafea in fiecare zi!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.