50.000 de filiale McDonald's până în 2027!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 07 dec 2023, 21:20

Compania americană McDonald's urmărește planuri ambițioase. Lanțul de restaurante fast-food vrea să își extindă numărul de filiale la 50.000 în patru ani.

Sursa: PixaBay

Compania americană McDonald's urmărește planuri ambițioase. Lanțul de restaurante fast-food vrea să își extindă numărul de filiale la 50.000 în patru ani.

Compania americană McDonald's urmărește planuri ambițioase. Lanțul de restaurante fast-food vrea să își extindă numărul de filiale la 50.000 în patru ani. De asemenea, testează un nou concept de restaurant care amintește oarecum de Starbucks.Grupul de fast-food McDonald's a prezentat un nou concept de creștere care prevede o extindere semnificativă a rețelei sale de filiale. Numărul restaurantelor urmează să ajungă la 50.000 până în 2027. Acest lucru corespunde unei creșteri de o bună cincime.

În prezent, McDonald's are peste 41.000 de restaurante, la care se vor adăuga încă 2.000 până la sfârșitul anului în curs. O privire în trecut arată cât de ambițioase sunt planurile gigantului fast-food: anterior, compania a avut nevoie de 18 ani pentru a crește de la 30.000 la 40.000 de restaurante. Prin urmare, compania, cunoscută pentru burgerii săi, a vorbit despre un plan "ambițios" pentru "cea mai rapidă fază de creștere din istoria mărcii".
McDonald's intenționează să investească 2,5 miliarde de dolari în expansiunea sa anul viitor și apoi încă 300 de milioane până la 500 de milioane de dolari pe an până în 2027.

McDonald's vrea să câștige mai mulți clienți obișnuiți

Cel mai mare lanț de fast-food din lume a reușit să își crească vânzările în ultimii ani cu noi oferte, precum sandvișul cu pui "McCrispy".

De asemenea, compania a beneficiat de creșterea numărului de comenzi online ca urmare a pandemiei de coronavirus și, cel mai recent, de reputația sa de lanț de burgeri relativ ieftini, pe fondul inflației ridicate. McDonald's dorește, de asemenea, să atragă semnificativ mai mulți clienți obișnuiți. McDonald's se așteaptă ca aceștia să genereze o cifră de afaceri la nivelul întregului sistem de 45 de miliarde de dolari până în 2027. Cifra de până acum este de 20 de miliarde.
În general, se așteaptă ca noile deschideri să crească vânzările la nivel de sistem cu 2,0% anul viitor și cu 2,5% în anii următori. Cifra cheie include atât magazinele operate de McDonald's în sine, cât și restaurantele operate de francizați independenți.

În același timp, grupul de fast-food experimentează o nouă idee de afaceri: compania lansează o fază de testare a CosMc's, un nou concept de restaurant axat mai mult pe băuturi, a anunțat McDonald's ieri seară târziu la Chicago.

CosMc's se concentrează pe limonade, ceaiuri, băuturi mixte și cafea rece. Conceptul lanțului de testare este similar cu cel al concurentului Starbucks, iar prima locație CosMc's se va deschide luna aceasta în Bolingbrook, în statul american Illinois. O mână de alte magazine sunt planificate pentru lunile următoare. Obiectivul este ca până la sfârșitul anului 2024 să fie puse în funcțiune aproximativ zece locații pilot CosMc's în zonele metropolitane Dallas-Fort Worth și San Antonio.
Consiliul de administrație al grupului anunțase deja deschiderea unui nou lanț de restaurante în vară.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Reacție prudentă a pieței bursiere

Pe piața bursieră, planurile de extindere și începerea fazei de testare a CosMc's sunt primite cu prudență: Acțiunile McDonald's au pierdut aproximativ o jumătate de procent în tranzacțiile de dinaintea pieței din New York, într-un mediu slab al bunurilor de consum. Recent, reușise să înregistreze câștiguri puternice odată cu creșterea pieței: De la minimul de 233,40 dolari de la sfârșitul lunii octombrie, a câștigat aproape 15 procente.

Citește și: Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să-ți petreci Revelionul la hotelul lui Gică Hagi din Mamaia? Prețurile sunt de ordinul miilor de lei

Citește și: Câte zile libere de la stat vor avea românii în 2024? Vor fi mai puține decât în 2023

Citește și: Horoscop chinezesc pentru ziua de vineri, 8 decembrie 2023: Provocări și oportunități pentru anumite semne zodiacale

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.