50 de copii au făcut toxiinfecție alimentară într-un complex turistic din Bran. Aceștia au fost transportați la spital

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 mai 2024, 00:15

50 de copii au făcut toxiinfecție alimentară într-un complex turistic din Bran

Sursa: Pexels.com

Pentru 50 de copii, tabăra de vară mult așteptată s-a terminat pe patul de spital după ce au făcut toxiinfecţie alimentară într-un complex turistic din Bran.

Proprietarii complexului turistic din Bran au primit sute de turiști la nici măcar o săptămână după ce comisarii ANPC au închis unul dintre cele două restaurante pe care aceștia le dețineau. 

Citește și: Accident grav în Valea Prahovei! O persoană s-a stins din viață și alte trei au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit violent

50 de copii au făcut toxiinfecție alimentară într-un complex turistic din Bran

Peste 200 de copii au mers în tabăra de vară sperând la o perioadă incredibilă într-un complex turistic din Bran, însă 50 dintre ei au ajuns pe patul de spital după ce au făcut toxiinfecție alimentară. Acest incident a avut loc după nici o săptămână după ce comisarii ANPC au închis unul dintre cele două restaurante pe care aceștia le dețineau pentru neregulile găsite.

Ce 50 de copii au acuzat dureri insuportabile joi seara, însă autoritățile au luat primele măsuri încă de miercuri, înainte să fie sesizate atât de multe cazuri de toxiinfecție alimentară. „ Fetiţa mea a mai fost cu două fetiţe în cameră şi una a avut dureri de cap şi temperatură mare. Fetiţa mea a vomat de vreo opt ori. Cealaltă de vreo două ori ar fi vomitat.”

, a declarat un părinte, potrivit observatornews.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reprezentanții unității de cazare unde a avut loc incidentul spun că vina ar fi un virus adus din exterior de unul dintre cei peste 200 de copii.

În momentul în care un copil vine deja cu această viroză, clar se transmite. Şi nu se transmite la acelaşi grup de copii. Ei lucrează pe echipe.”, declară directorul de rezervări Complex Turistic Bran, Andreea Hogea. 

Citește și: În ce stare se află CRBL, după ce a fost internat în spital: „Atât pot să vă spun”. Artistul a fost implicat într-un accident rutier

Tabăra trebuia să se termine la data de 12 august

Profesorii coordonatori i-au anunțat de părinții copiilor de stările pe care aceștia le au după ce au mâncat micul dejun, mai exact stări de greață și dureri de stomac. Părinții îngrijorați au fost nevoiți să vină tocmai din Teleorman, spre exemplu, pentru a îi lua pe cei mici acasă. Deși vacanța copiilor trebuia să se termine la data de 12 august, autocarul a fost solicitat în seara zilei de 11 august, după ce peste 50 de copii au făcut toxiinfecție alimentară. 

Motivul de care această toxiinfecție alimentară nu este sigur la momentul de față, detalii ce se vor afla după ce reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Brașov vor preleva mostre din mâncare, dar și din apă de la fața locului, un resort de patru stele din stațiunea Bran.

Citește și: O femeie a murit după ce a băut prea multă apă. Ce au spus medicii: „Prea multă apă într-o perioadă scurtă de timp”