55 de milioane de euro a platit tara noastra, pana acum, pentru procesele pierdute la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:06

Suma o sa creasca in mod considerabil, mai ales ca multi oameni cu mari posibilitati se considera nedreptatit.

Ultimul raport al Comisiei Europene ne plaseaza pe locul trei la capitolul plangeri depuse la CEDO. Insa, cel mai dureros este faptul ca o buna parte dintre ele sunt considerate de judecatorii europeni intemeiate asa ca le dau dreptate petentilor. Tara noastra a ajuns, astfel, sa plateasca, in doua decenii, 55 de milioane de euro. In 2014, spre exemplu, nu mai putin de doua milioane de euro din buget au mers pentru plata condamnarilor la CEDO.

Lista de plangeri depuse este lunga, iar, pe ea, se va regasi curand si numele Elenei Udrea. Catusele sunt cauza si incalcarea drepturilor omului prin afisarea persoanei incatusate la televizor. Nici politistul Cristian Cioaca nu sta cu mainile incrucisate. Pentru ca a petrecut prea multe zile in arest preventiv, spune el, s-a adresat judecatorilor europeni. Pana si Nutu Camataru a avut castig de cauza la CEDO! In 2010, a primit 3.200

de euro pentru durata prea mare a procesului.

Exista si romani care eu pierdut la CEDO. Cristi Borcea, de exemplu, s-a adresat judecatorilor europeni sustinand ca a fost condamnat pe nedrept si ca nu i s-au respectat drepturile. Nu i s-a dat dreptate la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, iar magistratii i-au respins plangerea. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul lui Adrian Nastase, care care s-a plans de modul in care a fost condamnat in dosarul trofeul calitatii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”