6 cariere de luat în considerare dacă te gândești la o reconversie profesională

Author: Oana Iosif

Schimbarea carierei nu numai că îți permite să evoluezi profesional, dar poate fi și profitabilă. De cele mai multe ori, reconversia profesională are loc atunci când locul de muncă din prezent nu este îndeajuns de avantajos, poziția curentă este pe cale de a fi desființată sau angajatul nu este mulțumit cu parcursul carierei sale.

Dacă ești pe cale de a face reconversie profesională, iată la ce să fii atent atunci când cauți locuri de muncă.

Criterii pentru joburi atunci când faci reconversie profesională:

  • Cererea este crescută

  • Nu necesită o diplomă nouă

  • Utilizează abilități transferabile

  • Nu se limitează la oameni cu un background specific

  • Îl poți obține fără să o iei de la zero

Ce cariere să urmărești dacă te gândești la o reconversie profesională

Business analyst

Un business analyst conectează echipa tehnică cu mediul de afaceri, evaluând procesele, determinând nevoile și furnizând date și sugestii de raportare membrilor executivi și partenerilor-cheie prin analiza datelor.

Analistul cercetează și găsește noi perspective, exprimând nevoia organizațiilor de a-și îmbunătăți operațiunile. Poți găsi mai multe explicații despre munca unui business analyst aici.

În România, un business analyst se poate aștepta la un salariu mediu de 1100 de euro și poate crește până la 2200 de euro.

Inginer software

Un inginer software proiectează și evaluează aplicații sau programe de calculator pentru a rezolva probleme de afaceri.

Locuri de muncă în inginerie software există într-o serie de industrii, de la tehnologie și IT până la retail, apărare și asistență medicală.

Salariul unui inginer software poate ajunge până la 30.000 de lei pe lună.

Financial Planner

Mulți oameni au nevoie de ajutor pentru a-și gestiona banii. Planificatorii financiari îi ajută pe clienți să-și atingă obiectivele financiare pe termen scurt, mediu și lung prin sfaturi privind investițiile, economiile și planificarea patrimoniului.

Marketing Manager

Un manager de marketing poate să creeze și să execute o strategie de marketing, să genereze noi potențiali clienți, să supravegheze bugetele, să preia conducerea la lansările de campanii sau să scrie și să editeze texte de marketing.

Aceștia pot lucra ca specialiști – de exemplu, un manager de cercetare de piață, brand manager, manager de e-mail marketing, manager de comerț electronic și multe altele – sau ca generaliști.

HR Manager

Managerii de resurse umane gestionează oamenii din cadrul unei organizații. Aceasta poate însemna recrutarea, intervievarea și angajarea de oameni; gestionarea problemelor angajat-angajator; efectuarea de analize de performanță; comunicarea politicilor companiei; implementarea inițiativelor de diversitate, echitate și incluziune și contribuirea la îndeplinirea obiectivelor de personal și administrative.

Managerii de resurse umane pot avea locuri de muncă foarte diferite, în funcție de dimensiunea și domeniul de aplicare al organizației, dar aproape fiecare industrie are nevoie de profesioniști în resurse umane într-o anumită măsură.

Technical Writer

Un scriitor pe domeniul tehnic comunică informații complexe și le traduce pentru un public neexperimentat într-un limbaj ușor de înțeles, sub formă de diagrame pentru a explica funcțiile unui produs, de ghiduri de asamblare sau întrebări frecvente sau pregătirea documentelor justificative pentru un client.

Există multe industrii care folosesc Technical Writers, inclusiv inginerie, finanțe, tehnologie, științe și asistență medicală.

Dacă ești pe cale de a face o reconversie profesională, cu o analiză sinceră a abilităților și experienței tale și un plan puternic, te vei îndrepta în direcția corectă – chiar dacă această direcție este puțin diferită de ceea ce ai făcut până acum.

Foto: Unsplash.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.