6 lucruri indispensabile cand te muti in casa noua

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 09:08

Mutarea in casa noua presupune organizare, multe cumparaturi si o multime de lucruri de pus la locul lor in noul camin. Este esential sa avem un plan bine facut de la inceput pentru ca intregul proces sa se desfasoare fara evenimente neplacute. Iata sase lucruri absolut indispensabile cand te muti in casa noua:

1. Dezumidificator

Umiditatea crescuta din casa face dificila montarea parchetului si aplicarea varului lavabil. Poate dura zile intregi pentru ca suprafetele sa se usuce si sa permita realizarea finisajelor.

Pentru a evita aceasta asteptare si pentru a fi sigur ca poti sa dai cu var si sa pui parchetul in conditii optime, un dezumidificator precum acestea iti va fi foarte util, pentru ca ajuta la uscarea rapida a suprafetelor.

In plus, el poate fi lasat in functiune non-stop, inclusiv peste noapte.

Chiar si dupa momentul mutarii, dezumidificatorul este util, deoarece protejeaza incaperile de umezeala si de mucegai, despre care stim cu totii ca este periculos pentru sanatate.

2. Aspirator si produse de curatare

Inainte sa te muti intr-o casa noua, va trebui sa faci o curatenie generala. Dupa montarea finisajelor va trebui sa cureti tot praful lasat in urma, iar un aspirator iti va fi in acest caz indispensabil.

Va trebui sa stergi si geamurile, oglinzile, obiectele sanitare si mobila, asa ca vei avea nevoie si de produse de curatare pentru suprafete multiple.

Nu iti vei putea aranja lucrurile la locul lor inainte sa faci casa luna, asa ca cel mai bine este sa iti faci o lista cu toate produsele necesare acestei operatiuni. Mopul, galetile, buretii si lavetele iti vor fi si ele utile, asa ca nu uita sa le adaugi pe lista ta.

3. Pat

O casa are nevoie de o multime de obiecte de mobilier, insa printre primele achizitionate ar trebui sa se numere un pat. Dupa curatenia generala vei avea nevoie de o noapte odihnitoare, asa ca patul iti este absolut necesar in aceasta prima etapa.

Patul este si unul dintre cele mai importante obiecte de mobilier dintr-o casa, asa ca alege unul care sa-ti ofere tot confortul de care ai nevoie pentru un somn linistit.

Daca dormitorul tau nu este foarte spatios, o idee buna este sa alegi un pat cu spatii de depozitare in lateral in care poti pune pilota, lenjeriile de pat si pernele.

4. Aragaz

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aragazul se numara si el printre primele

lucruri de care ai nevoie intr-o casa noua. Daca in ceea ce priveste cuptorul poti sa mai astepti cateva saptamani, plita este in mod cert indispensabila.

Dulapurile, mobila de sufragerie sau draperiile sunt obiecte pe care le poti cumpara si mai tarziu, insa aragazul iti va fi necesar inca din primele zile dupa ce te vei muta.

5. Masa si scaune

La fel ca aragazul, si masa iti va fi necesara de la bun inceput.

Pentru a putea duce la bun sfarsit toate treburile si pentru a te instala in noua casa vei avea nevoie de energia pe care numai o masa copioasa o poate oferi. In plus, iti va fi necesara si o pauza de respiro, asa ca si scaunele iti sunt indispensabile inca din primele zile dupa mutare.

6. Frigider

Se spune ca bucataria este ”inima casei”, motiv pentru care este prima cand vine vorba despre mobilare si utilare.

Frigiderul este, asadar, indispensabil inca din prima zi cand te muti intr-o casa noua. Chiar daca initial crezi ca poti sa rezisti fara probleme doar cu mancare comandata si livrata acasa, te asiguram ca vei simti din plin lipsa frigiderului daca nu il ai, asa ca ar fi bine ca atunci cand incepi achizitiile pentru noua casa sa iei in calcul si cumpararea unui frigider.

Un ultim sfat de care ar trebui sa tii cont cand te muti in casa noua este sa urmaresti mereu calitatea in detrimentul pretului. Obiectele de mobilier si electrocasnicele nu ar trebui schimbate in 2-3 ani, asa ca alege obiecte mai scumpe, dar rezistente.

Ce alte lucruri crezi ca sunt necesare atunci cand te muti?

Sursa foto: Shutterstock

 

Taguri: