6 lucruri interesante despre păpușile Barbie. Povestea relației dintre Barbie și Ken

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 02 aug 2023, 12:37

Lucruri interesante despre păpușile Barbie

Sursa: Unsplash

Barbie a primit o atenție deosebită în această perioadă a anului după lansarea producției cinematografice ce are același nume, iar acestea sunt câteva lucruri interesante despre celebrele păpuși.

Aproape toți oamenii o recunosc pe faimoasa păpușă Barbie, iar majoritatea se jucau cu ea în copilăriei, imaginându-și o mulțime de povești și perspective din care aceasta putea fi văzută. Deși aceasta este cunoscută de milioane de oameni, există câteva informații despre Barbie pe care doar fanii adevărați le cunosc.

Citește și: 'Barbie' domină box office-ul, pe cale să aibă un weekend de deschidere istoric

Lucruri interesante despre păpușile Barbie

Ruth Handler este femeia genială ce a stat în spatele formării păpușii Barbie, iar numele ușor de recunoscut al acesteia vine chiar de la fiica creatoarei. Numele complet al lui Barbie este Barbara Millicent Roberts, însă prietenii ei o numesc Barbie. Oamenii ce o apreciază pe Barbie știu că aceasta este cu adevărat fără vârstă, însă faimoasa păpușă are o zi de naștere oficială, 9 martie 1959.

Deși Barbie este născută în anul 1959, iar aceasta ar fi trebuit să aibă 64 de ani, ea are oficial 19 ani. Ruth Handler, creatoarea păpușii, a declarat că Barbie va rămâne această vârstă, chiar dacă cariera și garderoba ei se extind, relatează lovetoknow.com. Barbie este o păpușă unică, pe care toți oamenii o apreciază, iar aceasta are o influență foarte mare asupra tinerelor, pe care le-a încurajat să își urmeze visele.

Din acest motiv, Barbie a absolvit oficial facultatea în anul 1963, iar CV-ul acesteia este unul impresionant, mai exact celebra păpușă a ocupat peste 250 de locuri de muncă, printre care se numără cariere ca și veterinar, hirurg, proprietar de brutărie, violonist și chiar artist rap. Barbie le arată astfel fetelor că orice vis poate deveni realitate. 

Barbie este cunoscută pentru cele peste 250 de locuri de muncă și activități, însă aceasta nu a devenit niciodată oficial mamă, însă are multă experiență în cariera ei de babysitter.

Barbie face parte dintr-o familie numeroasă, Skipper, Stacie și Chelsea, fiind cele trei surori ale celebrei păpuși, însă dacă nu o recunoști pe Chelsea, s-ar putea să fie pentru că a fost cunoscută sub numele de Kelly până în 2011. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Avem primele impresii despre „Barbie”. Este tot ceea ce nu te-ai aștepta

Povestea relației dintre Barbie și Ken

Povestea de dragoste dintre Barbie și Ken a început în anul 1961, iar cei doi s-au cunoscut pe platoul primei lor reclame de televiziune împreună, unde a fost dragoste la prima vedere. În anii 1960, au fost publicate romane de ficțiune cu povești de fundal pentru Barbie și prietenii din jurul ei, iar inițial, Ken trebuia să fie doar un prieten. 

Relația lor a început frumos, iar pe decursul anilor, aceasta s-a dezvoltat într-o frumoasă poveste de dragoste, iar în anul 1974, Barbie și Ken și-au cumpărat prima lor casă împreună, o casă cu trei etaje, cu un decor viu colorat, un lift și un jacuzzi. Pe 13 februarie 2004, după 43 de ani de relație, Barbie și Ken au decis să pună punct relației dintre ei.

Motivele pauzei sunt neclare până în prezent și ipotezele înaintate sunt altele: sunt cei care susțin că cei doi după o perioadă lungă simt nevoia să petreacă timp separat, cei care susțin că Ken nu s-a simțit pregătit pentru pasul cel mare, dar și cei care încă mai cred că presiunea media asupra cuplului devenise prea puternică.

În anul 2011, Barbie și Ken s-au împăcat, însă aceștia își doresc să ia lucrurile încet, fără să pună presiune asupra lor, gândindu-se la o posibilă căsnicie sau familie împreună. 

Citește și: Când va fi lansat Barbie, unul dintre cele mai așteptate filme în 2023

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.