Organizația Mondială a Sănătății: 6 măsuri care trebuie aplicate după instituirea carantinei pentru a combate coronavirusul

Autor: B.H.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au făcut noi recomandări cu privire la măsurile ce trebuie impuse pentru a combate coronavirusul.

În majoritatea țărilor afectate de coronavirus s-a impus carantina totală, însă Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, este de părere că acest lucru nu va rezolva problema pandemiei, ci este nevoie de măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului.

Citeste si: ALERTĂ- Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat

Organizația Mondială a Sănătății: 6 măsuri care trebuie aplicate după instituirea carantinei pentru a combate coronavirusul

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății spune că izolarea sau carantina ar trebui privite doar ca un răgaz pe care specialiștii să îl folosească pentru a lupta cu noul coronavirus.

"Să le ceri oamenilor să stea acasă și să oprești deplasările populației este o modalitate prin care poți câștiga timp, reducând presiunea la nivelul sistemului de sănătate. Dar în esență, aceste măsuri nu vor opri epidemia.

Scopul acestor acțiuni este de a permite impunerea unor măsuri mai precise pentru a opri transmiterea și a salva vieți. Toate țările în care a fost introdusă carantina trebuie să folosească acest timp pentru a ataca virusul. Am creat o nouă fereastră, o nouă oportunitate. Întrebarea e cum o să o folosim? Recomandăm șase acțiuni."
, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit who.int.  

Citeste si: Coronavirus: ce schimbari produce coronavirus in corpul uman. Ce au descoperit legistii la autopsii

Iată care sunt recomandările venite din partea Organizației Mondiale a Sănătății:

Primul pas: extindeți, instruiți și implementați forța de muncă din sistemul sanitar

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Al doilea pas: implementați un sistem prin care să găsiți fiecare caz suspect la nivelul comunității

Al treilea pas: amplificați producția, capacitatea și disponibilitatea testării

Al patrulea pas: identifică și adaptează echipamentele pe care le vei folosi pentru a trata și izola pacienții

Al cincilea pas: elaborați un plan și un proces clar pentru a-i plasa în carantină pe cei care sunt contacte directe cu pacienții

Al șaselea pas: reorientează întregul guvern asupra suprimării și controlului COVID-19

Citeste si: O lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România- 17 decese, peste 900 de cazuri de îmbolnăvire, 86 de pacienţi vindecaţi, cei mai mulţi la Timişoara