61 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbușit în Brazilia! Posibila cauză a accidentului: „Avionul traversa o zonă cu givraj sever”

Autor: Diana Ghita

Avionul a fost surprins în timp ce se prăbușea

Sursa: CNN

Un grav accident aviatic a avut loc vineri, 9 august 2024, în statul Sao Paulo din Brazilia, unde un avion de pasageri s-a prăbușit în localitatea Vinhedo. Din nefericire, toți cei 61 de oameni aflați la bordul aeronavei și-au pierdut viața, relatează CNN.

Aeronava implicată în accident, un ATR-72 operat de compania Voepass Linhas Aéreas, efectua un zbor intern din Cascavel, în statul Parana, către Guarulhos, în Sao Paulo, Brazilia. Potrivit autorităților locale, avionul s-a prăbușit în apropierea unei locuințe, însă, din fericire, nimeni de la sol nu a fost rănit. Secretarul pentru securitate din Vinhedo, Osmir Cruz, a confirmat că nu au existat victime în rândul locuitorilor din zonă.

Din ce cauză s-ar fi prăbușit avionul în Brazilia

Președintele brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, a abordat acest eveniment tragic în cadrul unui eveniment public din sudul Braziliei. El a cerut păstrarea unui minut de reculegere în memoria victimelor și a declarat că, din informațiile disponibile, se pare că nimeni nu a supraviețuit prăbușirii.

„Aş dori ca toată lumea să se ridice în picioare pentru a putea păstra un minut de reculegere, deoarece un avion tocmai s-a prăbuşit în oraşul Vinhedo, în São Paulo, cu 58 de pasageri şi 4

membri ai echipajului şi se pare că toţi au murit"
, a spus președintele, într-o declarație înregistrată, distribuită pe rețeaua socială X.

Imagini dramatice surprinse de GloboNews au arătat momentul prăbușirii aeronavei, care a căzut în spirală, urmată de un nor dens de fum și flăcări. Aceleași imagini au apărut și pe rețelele sociale.

Citește și: Ultima oră! Un avion s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Sunt cel puțin 18 morți

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

În acel moment, avionul traversa o zonă cu givraj sever, iar controlorii de trafic aerian îi avertizau pe piloți. Acest tip de problemă poate încetini avionul și cauza desprinderea fluxului de pe aripă”, a declarat James Rojas Waterhouse, specialist în inginerie aeronautică, pentru GloboNews.

Încă nu se cunoaște cauza exactă a prăbușirii avionului în Brazilia

Pompierii din statul Sao Paulo au intervenit prompt.

La fața locului au fost trimise șapte echipaje, pentru a ține sub control incendiul izbucnit.

Investigațiile care urmează să scoată la lumină cauzele concrete acestei tragedii sunt în curs de desfășurare, însă pentru familiile celor decedați, pierderile sunt imense și imposibil de compensat.

Citește și: Peste 100 de persoane au fost ucise de inundațiile din Rio Grande do Sul din Brazilia! Sunt așteptate mai multe ploi abundente

„VOEPASS a mobilizat toate mijloacele pentru a-i sprijini pe cei implicaţi. Nu există încă nicio confirmare a modului în care s-a produs accidentul", a transmis compania aeriană, potrivit Globo.