7 accesorii de care ai nevoie în această iarnă

Author: Ana Filip
Actualizat: 16 ian 2023, 14:20

Accesoriile sunt o modalitate prin care putem comunica lucruri despre preferințele și particularitățile stilului nostru. Temperaturile scăzute sunt însă un motiv pentru care putem alege să purtăm accesorii care să aibă atât rol estetic, cât și de protecție contra factorilor meteorologici. Iată ce poți integra în ținutele tale în această iarnă!

     1. Ochelari de soare

Cu toate că tendința persoanelor este să îi poarte doar pe timpul verii, ochelarii de soare contribuie la protecția ochilor și a vederii pe tot parcursul anului, motiv pentru care sunt recomandați inclusiv iarna. Achiziționează ochelari de soare Prada damă de pe Lensa.ro și bucură-te atât de protecția pe care o oferă, cât și de faptul că îi poți asorta multor ținute!

    2. Mănușile până la cot sau care acopere brațele

Protejează-ți mâinile în sezonul răcoros cu mănuși lungi și elegante, care să ajungă până la cot sau care să acopere brațele în întregime. Acestea pot oferi o notă de rafinament oricărei ținute și le poți alege în funcție de material, culoare, textură, după cum preferi. 

    3. Gențile mari

După câțiva ani în care gențile de mici dimensiuni au fost în prim-plan, în această iarnă cele supradimensionate revin în tendințe. Sunt extrem de utile, mai ales că dimensiunile generoase îți permit să porți după tine tot ceea ce ai nevoie, inclusiv cartea preferată, dacă te pasionează lectura și dorești să profiți de pauza din timpul serviciului sau dacă faci naveta și îți place să fructifici în acest mod timpul petrecut în mijloacele de transport în comun.

    4. Șosetele lungi

Șosetele care trec de genunchi ar trebui să nu lipsească în această iarnă. Optează în special pentru cele croșetate sau tricotate și încearcă ținute noi, fără a te expune temperaturilor scăzute! Pentru a le pune în evidență, îți recomandăm să le porți cu ghete scurte sau bocanci, iar dacă dorești să le porți doar pentru confort și căldură, încalță cizme înalte, care acoperă gambele.

    5. Pălăriile sau căciulile

Chiar și pe durata iernii poți purta pălării, în zilele în care cerul este senin. Atunci când este foarte frig, optează pentru căciuli care să îți acopere bine urechile, deoarece sunt printre accesoriile care fac senzație în acest sezon. Poți purta inclusiv căciuli tricotate, întrucât tricotajele, în general, sunt printre tendințele actuale.

    6. Bentițele late din material textil

În zilele de iarnă cu temperaturi ceva mai blânde, când dorești să diversifici și să porți și altceva pe lângă pălării sau căciuli, poți opta pentru bentițe late, create din material textil, ușor elastice. Acestea contribuie la look-ul stilat, dar pot fi purtate și la ținute casual sau sport. În plus, dacă adie vântul, coafura ta nu va fi afectată, iar urechile îți vor fi protejate.

    7. Eșarfele sau fularele supradimensionate

Eșarfele sau fularele supradimensionate pot fi asortate cu o multitudine de ținute și reprezintă o modalitate prin care să îți exprimi personalitatea. Chiar dacă optezi pentru ținute sobre, le poți adăuga o pată de culoare cu o eșarfă sau cu un fular în nuanțe vesele. În plus, dacă le porți împreună cu ochelarii de soare preferați, obții un look stilat de fiecare dată când ieși din locuință.

Inspiră-te din ideile de accesorii pe care ți le-am prezentat, poartă-le pe cele care se potrivesc stilului și personalității tale și nu te teme să încerci modele noi! Asigură-te ca pe lângă latura estetică, să aibă și un rol practic, pentru a contribui la confortul și sănătatea ta!