7 alimente care devin toxice daca le reincalzesti

Author: B.M.
mancare

Iata o lista cu 7 alimente care devin toxice daca sunt reincalzite. Evita sa mai fac acest lucru.

Multi dintre noi pregatesc de regula o cantitate mai mare de mancare atunci cand gatesc. De cele mai multe ori mancarea nu este consumata in intregime la o singura masa si ajunge astfel sa fie reincalzita pentru un consum ulterior.

Acest lucru nu este o greseala, insa exista o serie de alimente care nu ar trebui sa fie preparate termic din nou; unele dintre ele contin o serie de substante care devin toxice atunci cand sunt reincalzite.

Iata o lista a alimentelor care nu ar trebui sa fie reincalzite.

Ce alimente devin toxice daca le reincalzesti:

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: orezul

Orezul este foarte bogat in nutrienti si minerale esentiale pentru organism, insa daca este pastrat multa vreme la temperatura camerei dupa ce este gatit dezvolta o serie de bacterii care sunt toxice pentru organismul uman.

Prin reincalzire acestea se inmultesc intr-un numar foarte mare. Vei ajunge astfel sa consumi o mancare ce iti poate da peste cap sistemu digestiv. Este de preferat ca, atunci cand iti mai ramane orez, sa il depozitezi rapid in frigider iar a doua zi sa il consumi rece.

Citeste si: Ceapa toxica: cum iti dai seama cand ceapa este toxica. Semnele care iti arata ca nu trebuie sa o mananci

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: cartofii

Si cartoful, care este un preparat de baza in bucataria romaneasca, devine extrem de toxic daca este reincalzit. Daca ti-au mai ramas piure sau cartofi fierti de la ultima masa, si intentionezi sa ii consumi ulterior, nu ii reincalzi.

Acolo unde este posibil, este de preferat sa refolosesti cartofii in salate si sa nu ii tratezi din nou termic.

Citeste si: Cand devin cartofii toxici: semnele care iti arata ca trebuie sa ii arunci! Nu ii mai consuma daca vezi asta

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: ciupercile

Ciupercile sunt considerate a fi un super aliment datorita continutului ridicat de proteine si nutrienti.

Nu le reincalzi insa, daca ti-a ramas un surplus de la ultima masa.

Daca sunt preparate din nou termic aceste proteine isi schimba compozitia si transforma ciupercile intr-o adevarata bomba pentru organism. Stomacul tau va fi astfel serios dat peste cap, si pot aparea chiar si toxiinfectii alimentare destul de severe.

Citeste si: 7 greseli pe care le faci cand gatesti ciuperci

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: oua

Daca ai deja oua preparate, sau daca ai mancaruri in compozitia carora ai pus multe oua, nu le reincalzi; oul devine extrem de toxic daca este preparat termic in repetate randuri.

Este de preferat sa folosesti ouale care ti-au ramas pentru a completa niste salate. Cea mai simpla varianta este sa le consumi reci.

Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: telina

Daca ai pus telina in ciorbe sau in diverse mancaruri pe care le-ai pregatit, nu le reincalzi. S-a descoperit ca telina contine nitrati care, la reincalzire, se transforma in niste substante cancerigene periculoase pentru organism.

Citeste si: Ingredientul care transforma ciorba in otrava: toata lumea il foloseste

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: carnea de pui

Nici carnea de pui nu ar trebui reincalzita, din cauza unor proteine care devin nocive la o preparare termica repetata. De asemenea, dupa gatire este foarte important sa depozitezi puiul la rece, in frigider, si nu la temperatura camerei.

Poti consuma puiul care ti-a ramas sub forma de sandvisuri sau in salate; posibilitatile sunt nelimitate.

Citeste si: Socată de casă. Rețeta aromată de suc natural

Alimente care devin toxice daca le reincalzesti: spanac

Si spanacul este considerat un super aliment, insa nitrati, care sunt prezenti intr-un procent ridicat in compozitia lui, se transforma in nitriti in momentul reincalzirii.

Astfel, o mancare foarte sanatoasa se poate transforma intr-o adevarata bomba pentru organism. Evita sa consumi spanac reincalzit; este de preferat sa il mananci imediat dupa preparare, atunci cand isi pastreaza toate proprietatile nutritive.

 

Taguri: