7 filme psihologice care te vor provoca mental

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 13 mar 2024, 03:30

7 filme psihologice care te vor provoca mental

Sursa: Unsplash

După o zi plină de stres, tot ce ne dorim este să ajungem acasă pentru a ne relaxa, iar cea mai bună variantă este prin intermediul unui film psihologic.

Filmele psihologice au un farmec aparte, prin intermediul cărora reușesc să te impresioneze și să te introducă în povestea fascinantă din care pare că nu există un final. Iată care sunt filmele psihologice care te vor provoca mental.

Citește și: A murit actorul Treat Williams, la 71 de ani. Care a fost cauza decesului

Cele mai captivante filme psihologice

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fight Club

Fără bani, locuri de muncă monotone și stresante, fiecare zi pare că a fost ieri, tinerii trăiesc fără speranțe sau idealuri de îmbunătățire.

Dar în viața lui vine cineva care îl învață să se miște liber și să trăiască. Intră în labirintul unui joc dur, anarhic, în care se desfășoară lupte mortale și nemotivate. Se alătură unui club și luptă pentru a-și dovedi puterea, învățând să înlocuiască amorțeala cu agresivitatea. Cu toate acestea, el și-a dat seama curând că acesta nu era răspunsul la întrebarea lui.

American Psycho

American Psycho este o satiră socială puternică care relatează viața lacomă a orașului la sfârșitul anilor ’80 prin ochii unui criminal în serie, permițând publicului să se adâncească în mintea lui tulburată și să exploreze motivele din spatele acțiunilor sale. Patrick Bateman este un exemplar de prim rang care pare să posede toate calitățile unui tânăr „Maestru al Universului”, ca personaj perfect, cel puțin la fel de „perfect” ca cei din jur.

Cu cât încearcă să fie ca ceilalți, cu atât se pierde mai mult în mulțime.  

Se7en

Un ucigaș în serie strălucit se îmbarcă într-un joc cu pisica și șoarecele cu doi anchetatori criminaliști. Cel mai în vârstă dintre ei este programat să se pensioneze peste o săptămână, așa că vrea să-l prindă pe infractor cât mai curând. Celălalt este un tânăr înflăcărat care privește cu dispreț demisia partenerului său și tavanul.

Acțiunea are loc într-un oraș fără nume, cu ploaia toarnă și un cer constant de plumb. Crimele continuă, iar autorii par să pedepsească victimele pentru că au comis unul dintre cele șapte păcate capitale. Tânăra soție polițistă a lui Gwyneth Paltrow este singurul contrast strălucitor cu starea de spirit sumbră a filmului. 

Zodiac

Este cel mai greu caz. Mânia unui nebun care nu a fost niciodată prinsă.

Versiunea americană a lui Jack Spintecătorul, un criminal anonim care a terorizat națiunea. El a revendicat public 13 victime, iar ulterior a revendicat alte peste 20 de victime. Poliția credea că cinci sau șapte persoane au murit din cauza lui. Numărul real al victimelor probabil nu va fi cunoscut niciodată.

Citește și: Câte episoade are serialul Prețul Fericirii?

Seriale care te vor duce în labirinturi psihologice

The X Files

„X-Files” este o divizie a FBI specializată în soluționarea cazurilor despre care se crede că conțin elemente paranormale. Dosarul X este numit în funcție de locația sa. În curând, Dosarele X va fi locul pentru a raporta OZN-uri, răpiri extraterestre și alte mistere pe care FBI nu vrea să le investigheze sau să le creadă.

Dexter

Ziua, Dexter Morgan este un angajat model al Laboratorului Crime al Departamentului de Poliție din Miami, dar aceasta este doar o mască care ascunde adevărata lui identitate. De fapt, Dexter este un ucigaș metodic care își potolește setea de sânge noaptea. Sub acoperirea întunericului, vânează criminali dincolo de raza de acțiune a legii și ucide-i cu prudență și hotărâre. 

Mr. Robot

O dramă contemporană semnificativă din punct de vedere cultural despre Elliott, un tânăr programator care suferă de o tulburare antisocială debilitantă. Își folosește abilitățile ca arme pentru a proteja oamenii la care ține. Elliot trebuie să împartă munca între o firmă de securitate cibernetică și organizația interlopă care îl angajează pentru a distruge corporațiile americane. 

Citește și: 6 filme de desene animate pentru un 1 iunie în familie

Sursa: cinemagia.ro

 

Taguri: