7 idei de afaceri pentru oricine dorește să fie propriul său șef

Author: Oana Iosif

Cofondatorul Airbnb, Brian Chesky, a declarat: „Dacă am încerca să ne gândim la o idee bună, nu am fi în stare să o facem. Trebuie doar să găsești soluția pentru problema din viața ta."

Dacă ești ca Brian și te-ai gândit deja la o soluție pentru o problemă pe care o întâlnești în viața ta – sau ești pe cale să o faci – atunci pornirea unei mici afaceri poate fi rezolvarea ta. Poate fi un viitor pentru tine dacă visezi să renunți la jobul tău de la nouă până la cinci și să devii propriul tău șef.

Așadar, NuAmContabil îți prezintă 7 idei de afaceri pentru oricine dorește să fie propriul său șef

Meșter

Repari mereu lucruri prin casă? Îți ajuți adesea prietenii când au nevoie de un meșter? Crează un site web, efectuează o analiză competitivă pentru a determina cât valorează timpul și experiența ta și apelează la prietenii pe care i-ai ajutat înainte pentru a te recomanda.

Tâmplar

În mod similar, dacă ai o pasiune pentru a crea mobilier sau alte bunuri pentru casă din lemn, aceasta ar putea fi o nișa perfectă pentru tine. Începe prin a enumera și posta câteva dintre articole pe diferite site-uri. Odată ce începi să crești, ia în considerare construirea unui site web, acceptarea comenzilor personalizate.

Programator Freelancer

De la crearea de site-uri web pentru alte afaceri mici până la furnizarea de suport tehnic pentru anumite proiecte, dezvoltarea web de calitate este la mare căutare în acest moment. În calitate de dezvoltator web, vei avea în mod natural un set de abilități tehnice.

Antrenor personal

Oferă consultații la domiciliu, regimuri de nutriție și exerciții personalizate, precum și tabere de pregătire pentru a da startul. Nu uita să completezi un feed Instagram cu citate inspiraționale, videoclipuri cu exerciții gratuite și idei de gustări delicioase. Este o modalitate perfectă a-ți atrage potențialii clienți.

Dacă alegi să mergi pe acest traseu, este ceva normal să începi de la mic către mare. Există foarte mulți care au făcut pași mici și acum au săli în toată regula.

Designer grafic freelancer

Stabilește-ți propriile ore, alege proiectele și construiește un portofoliu și o afacere de care o să fii mândru. De la designul site-ului web la grafica blogului și multe altele, majoritatea companiilor caută designeri grafici cu experiență pentru a sprijini o varietate de proiecte.

Speaker motivațional pentru probleme din viață/carieră

Dacă ai experiență în navigarea cu succes a tranzițiilor profesionale, personale și sociale, folosește-le ca un atuu. Devino un antrenor de viață sau de carieră. Mulți dintre noi caută îndrumare în cariera și să găsești pe cineva care să te îndrume poate fi dificil.

Antrenorii de viață/carieră nu sunt ieftini, dar sunt capabili să ofere clienților pregătirea și sfaturile intense și practice de care au nevoie pentru a face mișcări serioase în viața lor personală și profesională. La urma urmei, toată lumea are nevoie de câteva sfaturi din când în când.

Traducător freelancer

Vorbești o limbă străină? Pornește un serviciu de traducere. Ia în considerare specializarea într-un anumit gen de traducere, cum ar fi traducerea medicală sau financiară, deoarece este posibil să poți satisface o nișă în comunitatea ta.

Pentru toate cele 7 idei de afaceri mai sus prezentate, poti sa ai in vedere si faptul ca poti accesa diferite programe de finantari nerambursabile, adresate Start Up-urilor, atat prin programe Europene sau Guvernamentale.

Dacă totul decurge bine și faci pasul următor pentru infiintare societate comerciala, NuAmContabil te va ajuta cu toate actele și sfaturile necesare!

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.