7 lucruri incredibile pe care poti face cu ajutorul unei lazi frigorifice

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 18 sep 2020, 13:50

O lada frigorifica este ideala pentru a congela o cantitate mare de alimente, insa poate avea si alte intrebuintari.

Lada frigorifica este deseori asociata cu sezonul rece. Peste 80% dintre romani isi fac provizii de hrana pentru iarna si pun la pastrare in camara conserve si muraturi, iar lada frigorifica este umpluta cu legume, carne si verdeturi.

Conform unui studiu online realizat in 2014, cel putin 50% dintre romani investesc intre 100 si 300 de lei in aceasta activitate, in timp ce 26% dintre ei scot din buzunar intre 300 si 500 de lei pentru a umple camara si congelatorul.

Lada frigorifica este deosebit de utila si in timpul verii. Tot mai multi romani aleg lazile frigorifice foarte incapatoare, din clasa energetica A++ (care consuma foarte putin curent electric), indiferent de temperaturile de afara.

In plus, o astfel de lada frigorifica Beko este dotata cu o garnitura de usa ce asigura protectie antibacteriana, care prelungeste considerabil durata de pastrare a alimentelor si evita deshidratarea acestora.

Aproape nimeni nu stie, insa, ca o lada frigorifica poate fi folosita si in alte scopuri decat cel de inghetare si conservare a alimentelor si ca poate fi deosebit de utila in timpul verii, in zilele caniculare. Insa altfel decat te-ai fi asteptat.

Pune asternutul in lada frigorifica

Suna bizar, insa ai putea punea asternuturile in lada frigorifica timp de cateva minute inainte de culcare, mai ales in serile caniculare de vara.

Pentru a nu mirosi ulterior a carne congelata, baga-le intr-un sac din plastic. Ele vor fi suficient de reci dupa ce le vei aseza pe pat incat sa poti adormi intr-un confort deplin si se vor mentine indeajuns de reci timp de 30-40 de minute, conform wikihow.com.

Congeleaza o sticla cu apa si ia-o cu tine in pat

Pune o sticla de plastic cu apa in laga frigorifica si las-o la congelat in tipul zilelor caniculare.

Seara, scoate sticla din lada si ia-o cu tine in pat. Evident, nu vei putea dormi cu ea in brate, insa va raci asternutul acolo unde este asezata si te vei putea lipi de ea din cand in cand, pentru cateva secunde, atunci cand vrei sa te racoresti.

Fa-ti propriul aparat de aer conditionat

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Umple

o tigaie lata, dar de mica adancime, cu foarte multe cuburi de gheata facute de tine cu ajutorul lazii frigorifice si asaza vasul in fata unui ventilator. Aerul rece de la suprafata tigaii si a ghetii se va imprastia in toata incaperea.

Pune mai multe sticle cu apa in lada frigorifica

Daca vrei sa economisesti si mai multa energie, pune in lada frigorifica mai multe sticle cu apa, lapte sau suc si lasa-le sa inghete.
Acestea vor ajuta la mentinerea unei temperaturi scazute in interior si la inregistrarea unui consum mai mic de electricitate in timpul verii.

Pune in interior hard drive-ul PC-ului tau

Un hard drive care este lasat in lada frigorifica timp de 24 de ore si apoi este montat rapid in unitatea centrala a PC-ului tau poate fi recuperat atunci cand credeai ca s-a stricat definitiv. Cel putin vei putea recupera datele importante de pe el inainte de a-ti lua adio de la aceasta componenta a computerului tau.

Prelungeste durata de viata a bateriilor

Lada frigorifica poate prelungi durata de viata a bateriilor tale. Conform unor studii, pastrarea in congelator a bateriilor NiMH le prelungeste durata de viata cu 90%, iar pastrarea bateriilor obisnuite alcaline la temperaturi sub 0 grade Celsius le prelungeste durata de viata cu 5-20%. Pentru un efect mai puternic, pune bateriile intr-o punga sigilata inainte de a le baga la congelator.

Prelungeste durata de viata a lumanarilor

Pastreaza lumanarile de ceara in lada frigorifica, in special in timpul verii, cand in casa este foarte cald. In acest fel, ele vor arde mult mai mult timp. Un astfel de truc este foarte util in cazul lumanarilor subtiri de masa, care ard mult mai repede decat celelalte.

Foto: shutterstock.com/Monkey Business Images

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.