7 Metode de gestionare a stresului - Afla ce te poate ajuta!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 29 sep 2023, 02:50

Stresul este o stare recurentă în viața noastră. Dar nu trebuie să devină o problemă pe termen lung.

Sursa: PixaBay

Stresul este o stare recurentă în viața noastră. Dar nu trebuie să devină o problemă pe termen lung.

Stresul este o stare recurentă în viața noastră. Dar nu trebuie să devină o problemă pe termen lung. Nu fiți prea aspru cu voi înșivă. Prin dezvoltarea unor obiceiuri bune și a unor tehnici de gestionare a stresului, putem reduce șansele de a suferi de impactul pe termen lung al stresului asupra sănătății.

Cand nu esti sigur, poti cere ajutor

Dacă simțiți că nu vă puteți gestiona stresul sau simptomele legate de stres, este important să obțineți ajutor profesional.

Dacă sunteți pregătiți pentru perioadele de stres, vă poate fi mai ușor să le depășiți. Iar faptul de a ști cum să ne gestionăm starea de bine ne poate ajuta să ne recuperăm după un eveniment stresant. Unii dintre noi se pot referi la capacitatea noastră de a gestiona stresul ca fiind reziliența noastră.

Există lucruri pe care le putem încerca pentru a ne dezvolta rezistența la stres.

Dar există și factori care ar putea îngreuna reziliența, cum ar fi discriminarea sau lipsa de sprijin.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Metode de gestionare

Să analizăm diferite tipuri de activități de gestionare a stresului pe care le puteți face pentru a face ca stresul să lucreze pentru dumneavoastră.
1. Faceți exerciții fizice
Angajarea în exerciții fizice regulate este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă gestionați stresul. În mod ideal, ar trebui să urmăriți cel puțin 30 de minute de exerciții fizice de cinci ori pe săptămână.

Fie că este vorba de o plimbare în natură sau de efectuarea unui antrenament virtual, cum ar fi yoga, punerea corpului în mișcare are multe beneficii pentru minte, corp și suflet.
2. Folosiți atenția conștientă
Mindfulness și meditația sunt tehnici de relaxare care pot fi practicate oriunde. Respirația concentrată și profundă promovează conștiința de sine și poate reduce efectele stresului și ale îngrijorării.
3.
Încercați terapia și coaching-ul

Terapia profesională și coaching-ul ne pot ajuta să dezvoltăm tehnici de gestionare a stresului. Căutarea unui ajutor profesional ne ajută, de asemenea, să descoperim cauzele care stau la baza stresului nostru cronic.
4. Gestionarea timpului
Gestionarea eficientă a timpului înseamnă găsirea unui echilibru corect între viața profesională și cea privată. O bună gestionare a timpului ne oferă timp pentru a face lucruri pozitive și hrănitoare pentru noi înșine.
De asemenea, vă poate ajuta să urmăriți când apare stresul- este atunci când vă grăbiți la o întâlnire? Observarea acestor tipuri de factori declanșatori vă va ajuta să vă motivați să faceți schimbări pozitive care să reducă stresul.
5. Petreceți timp în natură
Petrecerea timpului în natură poate fi foarte terapeutică. Pe lângă aerul proaspăt și lumina soarelui, această practică de autoîngrijire ne oferă un spațiu excelent pentru a încetini.
6. Mănâncă sănătos
Menținerea unei diete nutritive ne asigură că primim nutrienții potriviți și suficientă apă pentru a ne promova sănătatea fizică și mentală. O dietă sănătoasă poate îmbunătăți și ajuta la stabilizarea stării noastre de spirit.
7. Petreceți timp cu prietenii și familia
Prin menținerea legăturilor noastre cu prietenii apropiați și familia, ne dezvoltăm o rețea de sprijin social. Petrecerea timpului cu aceste persoane este o metodă excelentă de reducere a stresului, fie că este vorba de a cere sfaturi sau pur și simplu de a lua un moment pentru a râde împreună.

Citește și: Care sunt simptomele celor 3 tipuri de stres?

Citește și: Ce este stresul? Afla despre cele 3 tipuri de stres!

Citește și: Sfaturi pentru somn: 6 pași pentru un somn mai bun!