7 pasi pentru a trai ca in filme. Cum poti avea o bucatarie desprinsa din serialele tale preferate

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 15 nov 2020, 21:25

"Eleganta", "sofisticata" si, pur si simplu, "frumoasa"! Sunt acestea cuvintele prin care descrii bucataria visurilor tale?

Suntem siguri ca ai admirat cel putin o data modul in care arata bucataria unui personaj de film si modul in care era utilata cu tot ceea ce proprietarul avea nevoie.

O astfel de bucatarie nu trebuie sa ramana pentru tine doar un vis frumos, ci poti trece la treaba. Iata de ce anume ai nevoie pentru a avea si tu o bucatarie ca in filme:


1.

Aparate electrocasnice incorporabile

Din ce in ce mai multe persoane aleg plitele si cuptoarele incorporabile in locul unui aragaz. Aparatele electrocasnice incorporabile sunt mult mai elegante si te vor ajuta sa economisesti spatiu, mai ales in cazul in care ai o bucatarie mica. Materialele din care sunt confectionate sunt de cea mai buna calitate, iar design-ul atragator va oferi un plus de rafinament spatiului pe care il ai la dispozitie.

Mai mult decat atat, unele modele de plita incorporabila de la arctic.ro vin la pachet, gratuit, si cu un regulator de gaz. Acesta asigura functionarea optima a plitei, prelungeste durata de viata a produsului si reduce consumul de gaze.


2. Storuri romane la ferestre

Storurile romane elimina senzatia ca bucatariei tale ii lipseste ceva. Alege, insa, o culoare si un pattern care sa se potriveasca in primul rand cu mobila, apoi cu nuantele in care sunt zugraviti peretii.

In plus, ridica-le pe parcursul zilei, pentru a lasa lumina sa patrunda in voie in incapere.


3. Plante de bucatarie

Cateva plante asezate in mijlocul mesei sau in apropierea chiuvetei ofera spatiului un plus de eleganta si de personalitate. Insa nu transforma bucataria intr-o adevarata sera, pentru a nu crea senzatia de aglomeratie. Scopul plantelor este cel de a transforma incaperea intr-un spatiu prietenos.




4. O altfel de lustra

Renunta la corpul simplu de iluminat si alege o lustra cu mai mult stil, care sa devina punctul de referinta al incaperii. Nu-ti fie teama ca un pandativ de iluminat ar putea fi prea mare. Indiferent de marimea bucatariei, acesta ofera atmosferei un plus de autenticitate.


5. Alege mobila in culori indraznete

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Culorile

indraznete au un mare impact vizual asupra celor care intra in bucatarie. In prezent, albastrul si verdele sunt printre cele mai cautate culori atunci cand vine vorba de cromatica mobilei de bucatarie.


6. Culoarea peretilor

Daca nu vrei sa schimbi mobila de bucatarie pentru a transforma spatiul intr-un loc mai vesel, o modalitate mult mai ieftina de a ajunge la acelasi rezultat este cea de a vopsi peretii intr-o culoare puternica.

Deoarece bucataria este una dintre cele mai mici incaperi ale casei, o culoare indrazneata nu devine coplesitoare, asa cum s-ar putea intampla, de exemplu, in cazul livingului.

7. Usile de sticla

Nu trebuie sa schimbi intreaga mobila de bucatarie pentru a o moderniza. Poti inlocui usile vechi, din lemn, ale dulapurilor din partea de sus ca bucatariei cu usi de sticla. Apoi nu trebuie decat sa pastrezi ordinea si curatenia in interior, deoarece dezordinea anuleaza  intregul efort de a transforma incaperea in bucataria visurilor tale si creeaza senzatia de haos.

 

Foto: Wikimedia Commons