7 trucuri ca sa iti dezgheti masina rapid: asa pleci la drum mai repede si nu mai stai in frig

Author: B.M.
Actualizat: 29 nov 2020, 15:20
masina inghetata

Cum sa iti dezgheti masina mai repede: solutii care te vor ajuta sa nu mai stai atat de mult timp in frig.

Anotimpul rece nu reprezinta un sezon placut pentru soferi. Printre problemele cu care acestia se pot confrunta se numara imposibilitatea de a pleca cu masina de pe loc. Urmeaza sfaturile din acest ghid pentru a rezolva problema: cum sa iti pornesti masina cand e frig afara.

Pe langa acest lucru, mai apare problema dezghetarii autoturismului care, de regula, se realizeaza greoi. Exista insa cateva trucuri utile pentru a rezolva rapid aceste neajunsuri.

Cum dezgheti parbrizul inghetat mai repede

Poti dezgheta rapid parbrizul inghetat preparand acasa o solutie cu apa si otet: la o parte apa se adauga trei parti de otet. Se amesteca foarte bine si se pulverizeaza pe parbriz. In doar cateva secunde vei observa cum gheata groasa incepe sa se desprinda.

O alta solutie pe care o poti prepara pentru dezghetare este cea formata dintr-o combinatie egala de apa si spirt, la care poti adauga putin detergent de vase.

Citeste si: Ninsori și zăpadă în toată țara! Situația drumurilor după 12 ore de Cod Roșu

parbriz inghetat

Cum dezgheti rapid stergatoarele masinii

Daca esti la masina si constati ca stergatoarele sunt lipite de parbriz nu trage de ele pentru a forta dezlipirea lor: risti sa rupi lamelele si sa ramai fara ele.

In schimb, poti folosi aceeasi solutie de care am amintit mai sus pentru a le dezgheta. Pulverizeaza din belsug solutie peste ele, asteapta 1- 2 minute, dupa care vei observa ca stergatoarele se desprind usor de parbriz.

Pentru a preveni inghetarea lor peste noapte poti fie sa le ridici, pentru a nu mai intra in contact cu parbrizul, fie poti sa le scoti de pe brat, sa le tii in portbagaj si sa le montezi la urmatorul drum pe care il ai de facut cu masina.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?

Cum dezgheti usile inghetate

Daca observi ca atunci cand incerci sa deschisi usile masinii acestea opun rezistenta, nu insista, risti sa rupi chederele si astfel apa s-ar putea infiltra in interiorul autoturismului.

Tot ce trebuie sa faci este sa folositi un spray pentru garniturile din cauciuc. Se gaseste in orice hypermarket.

Citeste si: Cum iti alegi masina potrivita: 4 sfaturi de care sa tii cont

Cum dezgheti incuietorile blocate

Daca aveti masina care se deschuie manual cu ajutorul cheii, atunci aveti mari sanse ca intr-o zi geroasa, dupa ce ajungeti la masina, sa constatati ca incuietoarea este inghetata.

Exista solutii simple si pentru aceasta problema. Inmoaie partea metalica a cheii in alcool sanitar; vei observa ca aceasta va intra mai usor in incuietoare.

Poti incerca si metoda clasica de incalzire a cheii cu o bricheta.

masina inghetata

Cum dezgheti farurile

Nu pleca la drum cu farurile inghetate. Nu vei fi vizibil pentru ceilalti participanti la trafic si, in primul rand, tu nu vei avea deloc vizibilitate.

Pentru a curata mai usor farurile porneste faza scurta atunci cand intri in masina, si las-o pornita cat timp deszapezesti si cureti restul autoturismului. Caldura generata de becuri va incalzi suprafata farului iar gheata se va desprinde singura.

Poti folosi si solutia amintita mai sus pentru dezghetarea farului. In plus, pentru a preveni inghetarea farurilor in ziua urmatoare, poti aplica un strat subtire de ceara peste ele, dupa ce le-ai curatat cum trebuie in prealabil.

Cum dezgheti oglinzile laterale

O solutie simpla pentru a evita problema oglinzilor laterale inghetate: le poti acoperi cu o punga de plastic peste noapte. Astfel in ziua urmatoare, cand vei pleca cu masina, nu te vei mai chinui cu dezghetarea lor.

Cum dezgheti contraaripile masinii

Asigura-te inainte de a pleca la drum ca nu ai gheata formata pe contraaripi, in jurul rotilor. Daca nu o cureti masina va fi mai grea iar consumul de combustibil va fi mai ridicat.

In plus, daca se desprinde in timpul mersului, gheata de pe contraaripi poate reprezenta un pericol si pentru ceilalti participanti la trafic. Solutia e simpla: loveste de cateva ori cu piciorul aceste blocuri de gheata formate in jurul rotilor, se vor desprinde singure de contraaripi.

 

Taguri: