7 trucuri sa renunti la zahar incepand de azi. Incearca-le si tu!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:52

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, renuntarea totala la zahar poate fi una dintre cele mai bune modalitati prin care sa-ti atingi acest obiectiv.

De altfel, multi nutritionisti ofera acest sfat insa nu toata lumea il accepta. Poate fi si cazul tau daca bei ceaiul indulcit cu miere dimineata, consumi ciocolata neagra dupa amiaza plus alte dulciuri la cina. Poate ca consideri ca tu consumi „zahar sanatos” insa zaharul este zahar indiferent de forma sub care vine. Daca gandul de a renunta la dulciuri ti se pare, acum, de neconceput ai putea incerca sub forma de experiment ca timp de cateva saptamani sa nu consumi absolut deloc zahar.



Iata 7 trucuri sa renunti la zahar incepand de azi.

1.    Nu mai consuma suc de fructe si fructe uscate- Un pahar de suc de mere, spre exemplu, contine aceeasi cantitate de zahar precum unul de cola. Adica aproximativ 12 lingurite. Iar fructele uscate contin 70% zahar. „O, dar zaharul din fructe este natural”, ai putea sustine. Da, dar la fel este si petrolul si nu-l servesti la micul dejun.
Doar pentru ca ceva este natural nu inseamna ca trebuie sa-l si consumi. Fructe sunt bogate in zahar. Tocmai de aceea este recomandat sa mananci fructul in totalitate, cu fibrele si apa din el intacte astfel incat corpul tau sa poata metaboliza fructoza. Atunci cand fibrele si apa sunt inlaturate, cum se intampla in cazul sucului si al fructelor uscate, ramai doar cu zaharul pe care sistemul digestiv nu-l poate procesa.
Ce mai bun sfat? Opteaza pentru produsele cu fructoza scazuta precum fructele de padure sau kiwi.

2.    Consuma lactate integrale- Este bine stiut faptul ca grasimea eliminata din produse precum iaurtul este inlocuita cu zahar (si cu alte ingrediente nesanatoase) pentru a nu-i schimba textura si gustul. Unele iaurturi contin pana la 6 lingurite de zahar pe bucata. Acelasi principiu se aplica si maionezei – intotdeauna alege versiunile care contin oua intregi si grasimi pentru a evita pe cele cu adaos de zahar.


3.    Mananca mai multe grasimi… si proteine sanatoase- Nu, nu este vorba despre grasimi prajite sau de grasimi trans. Este vorba despre grasimile pe care le consumau bunicii tai – oua, branza, pui (cu piele cu tot). Ci care au o astfel de dieta nu se confrunta cu probleme de obezitate. Grasimea este foarte satioasa ceea ce ajuta la scaderea poftei de dulce. Pont: daca esti la restaurant cere un platou cu branza in locul desertului, mananca branza si biscuiti la ceaiul de dupa amiaza; inlocuieste muesli cu oua si sunca.
Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”