8 august- Ziua internațională a pisicii. În lume există aproximativ 600 de milioane de pisici, cu sau fără stăpân

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 08 aug 2024, 12:14

8 august- Ziua internațională a Pisicii

Sursa: Kanal D

8 august- Ziua internațională a pisicii. Această zi a fost inițiată de către International Fund for Animal Welfare (IFAW) în 2002, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra bunăstării pisicilor și pentru a sărbători compania minunată pe care aceste animale o oferă oamenilor.

La data de 8 august sărbătorim animăluțele care ne aduc bucurie. În această zi, iubitorii de pisici din întreaga lume își arată afecțiunea pentru felinele lor, împărtășesc informații despre îngrijirea acestora și încurajează adopția pisicilor fără stăpân.

Citește și: De la patrupezi la micuți: Cum să faci tranziția lină pentru animalele tale când vine un bebeluș

8 august- Ziua internațională a pisicii

Potrivit  https://icatcare.org/,  în lume există aproximativ 600 de milioane de pisici,  cu sau fără stăpân.

Ziua Internațională a Pisicii este marcată anual începând cu 2002, la inițiativa Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare- IFAW). În 2024, organizația International Cat Care (iCatCare) a propus tema „Celebrating Cats” (#CelebrateCats), invitând toți iubitorii de pisici din întreaga lume să se alăture pentru a sărbători prietenele feline.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Anul acesta, putem marca Ziua Internațională a Pisicii distribuind fotografii sau videoclipuri despre cum sărbătorim pisicile, folosind hashtag-urile #InternationalCatDay și #CelebrateCats pe rețelele sociale.

Aceasta este o oportunitate excelentă de a ne conecta cu alți iubitori de pisici și de a împărtăși momentele speciale ale prietenelor noastre feline.

Cum sărbătorim pisicile de ziua lor

Putem celebra pisica petrecând ceva mai mult timp cu ea în această zi specială, oferindu-i o gustare preferată sau o jucărie nouă. O altă modalitate de a sărbători este prin donații sau organizarea de strângeri de fonduri pentru organizații caritabile dedicate bunăstării pisicilor.

Ziua Internațională a Pisicii este mai mult decât o simplă sărbătoare; este un prilej de a reflecta asupra relației noastre cu aceste animale minunate și de a acționa pentru a le asigura o viață mai bună și mai fericită. 

Câte rase de pisici există

În prezent, în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute: Siameză, Abysiniană, Albastru de Rusia, „Bengaleză”, „British Shorthair”, „British Longhair”, „Maine Coon”, „Norvegiană de Pădure”, „Persană”, „Ragdoll”, „Singapura”, „Sphynx”, „Chartreux” etc.)

Citește și: Dosar penal pentru iubitul unei foste concurente de la Casa Iubirii, după ce acesta i-ar fi aruncat pisicile pe geam. Poliția s-a autosesizat

Pisicile se ataşează destul de repede de stăpân, iar numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice şi la combaterea stresului.