8 lucruri pe care să le luaţi în considerare atunci când decoraţi camera copilului

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 12:42

Atunci când vă pregătiţi pentru venirea pe lume a unui copil, pe lângă toată documentarea, planificările legate de lucrurile care trebuie cumpărate şi costurile medicale, va trebui să investiţi bani şi în decorarea viitoarei lui camere.

Iată câteva idei de la care să porniţi:

1. Începeţi prin a vă uita peste cât mai multe surse de inspiraţie, indiferent de mediul lor: de la reviste dedicate la boarduri de Pinterest, bloguri despre home& deco, site-uri pentru părinţi sau chiar şi prin camerele deja amenajate de prietenii voştri. Vedeţi exact ce vă place şi ce nu, salvaţi pozele respective şi discutaţi împreună pe ele. Faceţi asta cât mai din timp, deoarece nouă luni vor trece extrem de rapid.

2. Stabiliţi-vă şi un buget în care să vă încadraţi înainte să plecaţi la cumpărături- vă va fi mai uşor să rezistaţi impulsului de a cumpăra pe moment. Venirea pe lume a unui nou născut implică nişte cheltuieli masive, totul trebuie planificat în detaliu. Dacă sunteţi copleşiţi din punct de vedere financiar, puteţi lua un împrumut rapid fără garanţii, de la Provident. Puteţi împrumuta până la 5.000

de lei.

3. Viitoarea cameră trebuie să fie atât funcţională, cât şi plăcută din punct de vedere estetic. Nu vă limitaţi la ideea că pereţii trebuie să fie roz (sau bleu, după caz), luaţi în considerare şi culorile neutre. Puteţi decora în jurul unei teme, cum ar fi un desen animat sau un basm. Încercaţi însă să limitaţi numărul de culori folosite, pentru a nu fi extrem de încărcată vizual.

4. În cazul în care alegeţi să vopsiţi pereţii într-o culoare neutră, deschisă, cum ar fi alb sau bej, puteţi să decoraţi folosindu-vă de accesorii în culori colorate, vii: covoraşe, perne, lenjerie de pat, draperii, fotografii înrămate, cutii de depozitare etc.

5. Dacă aveţi o prietenă talentată la desenat, rugaţi-o să picteze ceva pe perete- poate fi vorba de animale sau personaje din poveşti. O alternativă ar fi să decoraţi cu stickere- acestea se pot dezlipi şi înlocui extrem de uşor în cazul în care cel mic se plictiseşte de ele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

6. Cel mic va petrece cea mai mare parte din timp în pătuţ, aşadar nu doriţi să economisiţi bani fix de la acest capitol.

Investiţi într-unul de calitate, unde va putea dormi liniştit şi în siguranţă. Puteţi să-i alegeţi unul cu personaje din poveşti, de exemplu.

7. Pătuţurile tip coş sau balanosoar, cu sau fără baldachin, arată extrem de frumos în poze însă nu se numără printre cele mai practice pe termen lung. Acestea pot fi folosite doar câteva luni, până când bebeluşul începe să se ridice.

8. Aveţi grijă să nu amplasaţi pătuţul în curent sau lângă geam, direct în razele soarelui.

Puneţi-l undeva ferit, unde să nu fie absolut nimic deasupra ce ar putea să cadă peste, cum ar fi un dulap, o oglindă sau rafturi.

Foto credit

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.