8 sfaturi ca să închiriezi o mașină fără probleme

Author: B.M.

Dacă vrei să închiriezi o mașină atunci când pleci în vacanță, trebuie să iei în considerare câteva aspecte dacă vrei să nu scoți din buzunar sume considerabile.

Este bine să fii bine pregătit pentru a evita eventuale neplăceri legate de refuzul de a închiria, de plăti suplimentar sau de a aștepta în plus atunci când recepționați mașina.

Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când închiriezi o mașină ca să nu îți efecteze bugetul.

Închiriază mașina din timp

Dacă vrei să închiriezi în mijlocul sezonului (vacanța de iarnă sau cea de vară) atunci este bine să o faci cu câteva luni înainte pentru a beneficia de prețuri mai mici. Nu doar că vei avea costuri mai mici, dar vei avea parte și de o mașină. Firmele care închiriază mașini nu au flote nelimitate și poți chiar să nu găsești autoturismul de care ai nevoie. Dacă ai nevoie să transporți mărfuri caută pe internet cod CAEN 4941.

Nu închiria din aeroport

Dacă poți, nu face greșeala de a închiria din aeroport pentru că te poți trezi că plătești taxe suplimentare. Forțat de împrejurări, nu vei avea de ales și vei căpăta o gaură considerabilă în buget. Prețul pentru închiriatul mașinii direct din aeroport poate fi cu 10 până la 25% mai mare decât dacă faci rezervare și plătești dinainte. Dacă totuși nu ai de ales, este mai rentabil să mergi cu un taxi sau alt mijloc de transport până în oraș și să închiriezi de acolo mașina.

Folosește un card de credit pentru a acoperi asigurarea mașinii

Cel mai mare cost pe care îl vei avea cu închirierea mașinii va fi cel cu asigurarea. Este foarte util să ai o asigurare completă pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Aceasta trebuie să acopere o daună totală în cazul unui accident.

Folosește-te de cardurile de membru

Dacă obișnuiești să închiriezi des mașini alege o companie cu acoperire internațională cât mai mare, în special una care oferă reduceri sau alte beneficii clienților fideli. Poate să fie vorba de un preț mai mic la asigurare, de scaun auto gratuit, de un plin de carburant sau orice altă facilitate.

Folosește site-urile de discounturi

Înainte de a închiria o mașină caută oferte pe site-urile de reduceri. Bineînțeles, că trebuie să te asiguri că sunt serioase. Poți face acest lucru citind recenzii pe alte site-uri.

Caută oferte cu pachete

Site-urile companiilor aeriene sau cele care oferă servicii de cazare au și oferte de pachete cu închiriere de mașini la prețuri foarte bune. S-ar putea să ai noroc și să găsești chiar mașina gratuit dacă iei un pachet care include avion, cazare și închiriere de mașină. O altă variantă este să beneficiezi de câteva zile gratuite din toată perioada în care vrei să închiriezi mașina.

Fii atent la condițiile de anulare

Uneori poate fi foarte scumpă plata în avans, mai ales dacă intervine ceva și nu mai poți ajunge la destinație. Citește cu atenție clauzele contracturale și gestionează-ți bine timpul. Prețul anulării poate fi de 100-200 de lei sau chiar întreaga sumă pe care ai plătit-o în avans.

Fotografiază mașina înainte de a pleca cu ea din parcare

Documentele pe care le vei primi atunci când închiriezi mașina vor cuprinde și eventuale zgârieturi sau defecte, dar este bine să ai și tu imagini. Te pot ajuta în cazul unor eventuale probleme.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.