8 sfaturi utile pentru un fir de păr strălucitor, suplu și sănătos

Author: Ana Filip
Actualizat: 28 feb 2023, 08:00

Cât de important este pentru tine părul? Cât de important este să arăți bine? Cum poți menține strălucirea și sănătatea firului de păr? Cum îi poți asigura suplețea de care are nevoie?

La primele două întrebări tu vii cu răspunsul, dar la următoarele două ți-l oferim noi.

Părul nostru este expus în mod constant la factorii de mediu, precum poluarea, aerul uscat, umiditatea și razele puternice ale soarelui, ceea ce poate duce la deteriorarea acestuia, dar și la probleme de sănătate ale scalpului.

Fie că ești o femeie pentru care părul este una dintre cele mai importante comori fizice sau un bărbat ce își dorește să întoarcă privirile oriunde s-ar afla, protejarea firului de păr împotriva factorilor de mediu este deosebit de importantă.

Deciziile pe care le iei pentru a menține firul de păr strălucitor, suplu și sănătos sunt extrem de importante pentru un look cât mai atrăgător.

Așadar, fie că te confrunți cu un fir de păr degradat sau uscat, cu probleme de volum, fie că părul tău este deja așa cum îți dorești, câteva măsuri pe care le poți lua pentru revitalizarea sau menținerea sănătății acestuia sunt absolut necesare.

Iată câteva modalități de protejare a părului împotriva acțiunii factorilor de mediu.

1. Folosește produse împotriva factorilor de mediu, pentru că aceștia pot afecta nu doar pielea, ci și părul. De aceea este necesar să folosești produse speciale.

Aceste produse se găsesc pe piață sub formă de spray-uri, loțiuni și uleiuri și trebuie aplicate conform instrucțiunilor pentru a te bucura de rezultatele vizibile într-un timp cât mai scurt.

Un produs foarte bun pentru protejarea părului este și Aloe First Spray pe care îl poți folosi prin pulverizare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Este recomandat atât pentru îngrijirea părului, cât și a pielii. Datorită conținutului de extracte de plante, printre care cea mai importantă este aloe vera, recunoscută pentru proprietățile sale miraculoase, produsul conține și propolis, coada șoricelului, salvie, floarea pasiunii, dar și alte ingrediente care-l fac perfect pentru uz zilnic.

2. Hidratează-ți părul folosind balsam și măști de păr hidratante, deoarece acestea mențin firul de păr sănătos, oferindu-i strălucire și protecție, în același timp, împotriva poluării și a altor factori de mediu.

3. Folosește o pălărie sau o șapcă, în special dacă firul tău de păr este foarte fin și blond. Nu doar că îl vei proteja, ci vei adăuga look-ului tău o notă șic.

4. Nu folosi în exces produse de styling, pentru că acestea pot afecta sănătatea părului. Mai mult de atât. Pot provoca scalpului probleme, precum iritații, mătreață, din cauza substanțelor aflate în compoziția acestora.

5. Spală părul regulat pentru că în acest mod îndepărtezi particulele de praf sau alte substanțe ce se găsesc în aerul poluat și se aștern pe firele de păr. Se recomandă spălarea părului de două ori pe săptămână cu produse potrivite.

6. Spală părul după fiecare zi petrecută la plajă sau la piscină, pentru a elimina nisipul, sarea, clorul, deoarece acestea îl afectează. Sarea și clorul usucă firul de păr.

7. Nu șampona părul excesiv deoarece acesta produce sebum în mod natural pentru a-l proteja împotriva factorilor de mediu.  Prin șamponare excesivă îl determini să provoace cât mai mult sebum pentru că îl degresezi frecvent.

8. Un ultim sfat și printre cele mai importante. Păstrează-ți optimismul și pofta de viață. Stresul zilnic ne influențează sănătatea întregului corp. Nu crezi la fel?

Așadar, protejează-ți părul împotriva factorilor poluanți, razelor UV și a condițiilor meteo extreme pentru a-l menține sănătos sau pentru a-l revitaliza.

Ține cont de sfaturile de mai sus pentru ca părul tău să fie sănătos, iar tu să te bucuri permanent de un look senzațional.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.