800 de cazuri noi pe zi! Realitatea despre care specialistii ne avertizeaza: "In jurul datei de 23 august, peste 500 de cazuri la Terapie Intensiva"

Autor: L.S.
Actualizat: 06 iul 2020, 12:44

Dacă nu respectăm regulile sanitare, numărul cazurilor noi de coronavirus va continua să crească și s-ar putea dubla luna viitoare

800 de cazuri noi pe zi! Cat de aproape suntem de acest scenariu

Dacă nu respectăm regulile sanitare, numărul cazurilor noi de coronavirus va continua să crească și s-ar putea dubla luna viitoare, până la 800 de raportări pe zi, avertizează vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

“Vorbim de lucruri logice până la urmă. Vorbim de un raport între măsurile care s-au relaxat și felul în care populația a înțeles să respecte sau să nu respecte aceste măsuri, așa relaxate cum sunt.

În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creșterea numărului de cazuri. Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creștere a epidemiei”, a declarat medicul Emilian Popovici, luni, la Europa FM.

Citeste si: Anunț despre al doilea val de coronavirus. Un expert german a dezvăluit ce va favoriza răspândirea virusului

Citeste si: Suntem deja in pericol! Alexandru Rafila, despre decizia CCR de a renunta la izolare si carantina

Ce ne asteapta

“Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl. Valentin Pârvu, și ne gândim că acest număr bazal se va menține, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri.

Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situație va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menține un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va crește. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ, pentru că, până acum, proiecțiile au fost corecte”, a adăugat specialistul, relateaza digi24.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Citeste si: Focar de coronavirus intr-un spital din Galati. Medic: "Suntem obositi, epuizati, resemnati"

Citeste si: S-a decis! Care sunt regulile pentru redeschiderea restaurantelor