90% dintre elevi vor merge la școală săptămâna viitoare. Anunțul ministrului Educației

Author: Marina Ionescu
Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii.
Sursa: PixaBay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat în cursul zilei de vineri, că în săptămâna 17 – 21 mai vor merge la școală toți elevii din localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie.

Potrivit ministrului educației, din 17 mai, în şcolile din 2.527 de localităţi toţi elevii, fără excepții, vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică. „Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie, adică 90%”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment pentru români după ce a fost anunțată relaxarea restricțiilor: „Insist ca nimeni să nu se gândească la...”

Fără măști în curtea școlii, pauzele sunt decalate

Ministrul a adăugat că în 654 de localităţi, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, o parte dintre elevi vor învăța în continuare în sistem hibrid – scenariul galben. Sunt vizați elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. În acest scenariu sunt aproximativ 300.000 de elevi, reprezentând 10% din numărul total.

Cîmpeanu a anunțat că, de săptămâna viitoare, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, dar pauzele vor fi în continuare decalate pentru a se evita aglomerările.

Totodata, ministrul a precizat că școlile și-au modificat programul, astfel încât elevii să vină la ore diferite la școală, pentru a nu se crea aglomerație.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Zece cazuri de pacienti infectati cu tulpina indiana depistate in Romania! Iata unde au fost descoperite!

El a adăugat că încă sunt localități unde rata de infectare e de 10 la mie sau peste 10 la mie.

Referindu-se la măsurile de relaxare, ministrul a spus că domeniul educației a fost primul care a beneficiat de ele prin deciziile care au privit întoarcerea elevilor din vacanță, respectiv prezența fizică a elevilor din școlile speciale, și faptul că toți elevii din clasele terminale au făcut orele la școală, potrivit digi24.

Citeste si: Se dă startul nunților și botezurilor de la 1 iunie! Câte persoane vor putea participa la eveniment

Anul școlar se va încheia cu toți elevii în școli

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni, că cel mai probabil anul școlar se va încheia cu toți elevii în școli. 

"În ceea ce privește funcționarea școlilor, păstrăm normele care țin de rata de incidență. Deci avem în continuare scenariul verde, galben, roșu, aceste lucruri se aplica ca și până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde și în acest fel majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și e foarte de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați", a spus Klaus Iohannis.