Cea mai in varsta femeie din lume a incetat din viata! Vezi cati ani avea FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 11 nov 2020, 19:25

O femeie care ar fi avut, potrivit autoritatilor chineze, varsta de 127 de ani, fapt pus sub semnul intrebarii in strainatate, a murit, a anuntat, marti, familia acesteia.

Potrivit registrelor oficiale, Luo Meizhen s-a nascut in 1885, fapt care face ca ea sa fi fost cea mai in varsta femeie din lume, a declarat fiul ei, Huang Youhe.

 

"Avea 127 de ani atunci cand a murit. A fost un deces la care ne asteptam", a declarat nepotul ei, Huang Heyuan.

 

Data oficiala a nasterii lui Luo Meizhen face ca ea sa fi fost cea mai in varsta persoana din lume, devansandu-l pe japonezul Jiroemon Kimura, desemnat cel mai in varsta barbat din lume, care inca traieste si are 116

ani.

 

Varsta reala a lui Luo Meizhen reprezinta insa un subiect controversat, intrucat China detine un sistem fiabil de inregistrare a nasterilor care a fost implementat abia la cateva zeci de ani dupa nasterea defunctei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Dubiile au fost intarite de relativa tinerete a copiilor ei.

Cu toate acestea, anul 1885 era inscris pe permisul ei de rezidenta si in cartea ei de identitate.

 

"Era blanda, dar, uneori, devenea cu adevarat imposibila. Era o persoana cu mult caracter", a declarat Huang Heyuan.

 

Potrivit Cartii Recordurilor Guinness, persoana care a trait cel mai mult in lume a fost frantuzoaica Jeanne Calment, decedata in 1997, la varsta de 122 de ani.